Вивозили пісок з арештованих земель: поліція Київщини впіймала "на гарячому" техніку проросійської компанії

Вивозили пісок з арештованих земель: поліція Київщини впіймала "на гарячому" техніку проросійської компанії
314285 ПЕРЕГЛЯДІВ

До чого ж ті заборони, коли процвітає незаконний бізнес? 12 квітня під Києвом громадські активісти ВГО "Стоп корупції" спіймали "на гарячому" працівників компанії "Будіндустрія-сервіс ЛТД", які проводили складування піску, його вивіз і продаж. Зазначена компанія, як і скандально відоме підприємство "Юнігран", афілійована до українського бізнесмена з російським паспортом – Ігоря Наумця.

Відомо, що спершу Наумець був власником вище згаданих компаній, однак згодом їхнє майно арештували. Зауважимо: арешт було знято скандальним суддею Павлом Вовком, після чого фірми було перереєстровано на інших осіб: "Будіндустрію" – на батька Наумця Володимира Федоровича, а "Юнігран" – на підставну "британку" Елену Калпу, яка має російське походження.

У розмові із журналістам адвокат "Будіндустрії" повідомив, що "Будіндустрія-сервіс ЛТД" – це юридична особа, котра не несе відповідальності за своїх засновників.

Вивозили пісок з арештованих земель: поліція Київщини впіймала ''на гарячому'' техніку проросійської компанії

Як розповів у коментарі "СтопКору" активіст Олександр Омельченко, коли він із колегами прибули на місце, то спершу не зафіксували роботу техніки. Однак, зробивши вигляд, ніби покинули територію, побачили: робота відновилася. Робітники одразу ж почали возити пісок, на чому й попалися. Варто зазначити, що є відповідна ухвала Личаківського районного суду м. Львова про арешт цієї землі. Зловмисники не мали права на користуватися майном: це порушення ст. 388 (незаконне користування майном).

Вивозили пісок з арештованих земель: поліція Київщини впіймала ''на гарячому'' техніку проросійської компанії

Зафіксувавши продовження незаконних робіт, активісти звернулися до броварської поліції. На їхній виклик приїхала слідчо-оперативна група, також на місце подій прибули й журналісти. Зазначимо, що правоохоронці активно розпочали свою роботу. Вони провели обшук за участі представників "Будіндустрії-сервіс ЛТД" та ТОВ "Профібетон", змусили екскаваторщика, який втік, повернутися й описали техніку. Її, на щастя, визнають тимчасово вилученою до прийняття рішення суду.

Також відомо, що слідчий профільний по кримінальному провадженню, а також слідчий черговий опитали водіїв. У результаті, виявилося: діяльність проводили дві компанії. Зокрема, під час опису техніки працювали 2 ескватори "Будіндустрії" та 2 вантажівки ТОВ "Профібетон". Остання компанія займається виробленням бетону неподалік Броварів. Зауважимо, що, за даними Youcontrol, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Профібетон" є Роман Вербицький. Також чоловік володіє ГО "ТІЗ"СПАСЬКЕ" та ТОВ "ВК ПРОФІ".

Зазначимо, за інсайдерськими даними "СтопКору", імовірно, що клієнтом компаній "Будіндустрія-сервіс ЛТД" та ТОВ "Профібетон" є завод "Орієнтир-Буделемент".

"Ми вважаємо, що ТОВ "Профібетон" є спонсорами цих колаборантів, бо після продажу піску вони отримують гроші, з яких дають хабарі і можуть наймати адвокатів, щоб "збивати" арешти. А ми підтримуємо позицію правоохоронців і сподіваємось, щоб "Будіндустрія" та "Профібетон" були націоналізовані", – каже з місця подій журналіст Роман Литвин.

Нагадаємо, що броварська поліція вже намагалася накласти арешт на майно "Будіндустрії", однак програла. Праця правоохоронців і громадських активістів звелася нанівець. Зокрема у цьому й "заслуга" корумпованих суддів, які, бажаючи нажитися, заплющують очі не лише на резонанс історії, а й на прямі зв’язки фігурантів із росією, яка щодня знищує українські міста та наших громадян.

stopcor.org

Теги: Будіндустрія-сервіс ЛТД,Игорь Наумец,Елена Калпа,Юнігран,Юнигран