Поставка МіГ-29 в Україну: Німеччина дає "зелене світло"

Поставка МіГ-29 в Україну: Німеччина дає "зелене світло"
325950 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща отримала дозвіл від Німеччини на передачу п'яти винищувачів МіГ-29 Україні із запасів колишньої НДР. Ці літаки є застарілими моделями, які були відставлені для зберігання тривалий час.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Варшава раніше сьогодні офіційно просила дозволити їй поставити Збройним силам України винищувачі МІГ-29. У відповідь німецький уряд пообіцяв оперативно ухвалити рішення.

Der Spiegel не уточнює скільки літаків дозволило передати Берлін.

Раніше видання Sueddeutsche Zeitung повідомило, що, ймовірно, йдеться про п'ятьох винищувачів МіГ-29. 2002 року Німеччина продала Польщі 23 винищувачі МіГ-29, які Бундесвер успадкував від армії Німецької демократичної республіки. Радник президента Польщі Анджея Дуди з безпеки Яцек Сівера говорив, що на озброєнні польських ВПС залишається близько десятка таких літаків.

Нагадаємо, що Польща вже передала першу частину раніше обіцяних винищувачів МіГ-29. Найближчим часом розпочнуться переговори щодо передачі другої партії цих літаків.

3 квітня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський вирушив із офіційним візитом до Польщі. Це буде перша поїздка президента України з початку повномасштабного вторгнення, про яку стало відомо наперед.

Інших подробиць поїздки президента немає, але логічно, що він зустрінеться з лідером Польщі Анджеєм Дудою.

Також 23 березня Ярослав Надь, міністр оборони Словаччини, повідомив, що ЗСУ вже отримали частину партії літаків МіГ-29, які їм обіцяла ця європейська країна. Відомо, що до країни прибули українські пілоти, які сіли до кабін винищувачів і відлетіли до України.

stopcor.org

Теги: МіГ-29, війна в Україні, Німеччина