На Полтавщині викрито злочинну схему з ухилення від сплати податків на 5 млн грн

На Полтавщині викрито злочинну схему з ухилення від сплати податків на 5 млн грн
55382 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Полтавській області викрили організаторів злочинної схеми з ухилення від сплати ПДВ та податок на прибуток. Сума збитків становить близько 5 млн грн.

Слідством встановлено підприємство, що закуповувало бентонітові та палигорськітові глини. Далі сировину гранулювали та фасували для продажу. За попередньою змовою групи осіб готову продукцію (гігієнічний наповнювач для тварин) продавали за готівкові кошти. Також гроші отримували на особові рахунки службових осіб підприємства. Таким чином, особи приховали фактичні обсяги виробництва та реалізації продукції. Ухилення від сплати податків завдало значних збитків держбюджету.

Детективи БЕБ провели інвентаризацію та 6 обшуків у службових приміщеннях причетних суб’єктів господарювання. Вилучили понад 1,5 млн грн необлікованої готівки, комп’ютерну техніку, фінансово‑господарську та копії технічної документації промислового підприємства. На вилучене майно судом накладено арешт.

Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло причетних осіб до незаконної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами ТУ БЕБ у Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Довідково: Порушення ч.2 ст. 212 Кримінального кодексу України карається штрафом від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело

Теги: Україна, Бюро економічної безпеки,Бюро економічної безпеки України,БЕБ,БЕБУ,Полтавщина,Полтава,злочинна схема з ухилення від сплати податків,злочинна схема ,схема з ухилення від сплати податків,ухилення від сплати податків,ухилення від сплати ,сплата податків,податки,ПДВ,сплата ПДВ,ухилення від сплати ПДВ
Автор: wikibazacom