Контрнаступ ЗСУ: у путіна та його оточення "підгорає" на окупованому півдні - Роман Бочкала (відео)

Контрнаступ ЗСУ: у путіна та його оточення "підгорає" на окупованому півдні - Роман Бочкала (відео)
328351 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 квітня Роман Бочкала, військовий експерт, журналіст та громадський діяч, розповів про те, як армія рф намагається приховати настачу снарядів та кадрових військових. Між тим оточення путіна шукає варіанти виходу з війни.

Інформацію оприлюднено у прямому ефірі "24 каналу".

Путін та російське командування намагається приховати кілька важливих фактів:

  • по-перше, армії рф потрібно берегти кадрових військових - саме вони повинні піти у бій при контрнаступі ЗСУ. Але цих військових мало, тому нестачу живої сили приховують посиленими артилерійськими обстрілами;
  • по-друге, снарядів також не вистачає, заявив експерт. Зокрема, є дефіцит двох видів калібрів - 122 мм (для гармат Д-30) та 152 мм (для САУ). Внаслідок цього відбуваються посилені артудари лише на кількох ділянках фронту: під Бахмутом, Авдіївкою та Мар'їнкою;
  • по-третє, промислових потужностей рф не вистачає для виробництва снарядів. Тому наразі росія шукає їх по третім та четвертим країнам - тобто, по суті, є суперником Україні і в даному напрямку.

Бочкала стверджує, що росЗМІ докладають максимум зусиль для того, що якимось чином прикрити удари, які завдає ЗСУ. Однак останній випадок - прильоти в окупованому Криму - чомусь не замовчувався, нагадав експерт.

Одна з можливих причин "гласності" - місцевим адміністраціям потрібно мобілізувати населення. Саме тому події у Феодосії, коли нібито стались прильоти українських далекобійних снарядів, не приховуються. Все робиться для того, щоб усі активніше долучились до риття траншей.

Тим часом Кремль розглядає кілька варіантів наступного розвитку подій:

  • путін, на думку Бочкали, капітулювати не збирається - він розуміє, що у цьому випадку його чекає фізична смерть;
  • альтернатива капітуляції - затягування війни та заспокоєння бойових дій. Завдяки затягуванню є сподівання, що зміниться політична ситуація: вибори в США, дії Китаю, втома від України. Якщо ж бої стишаться, то можна буде перевести війну у стан замороженого конфлікту, як у, наприклад, 2020 році - час від часу стріляють, але не "гаряче".

Бочкала переконаний, що Україні потрібно наступати, щоб визволити окуповані частини Херсонщини та Запоріжчини. Звільнення півдня надасть певні переваги Силам оборони, наголосив експерт: наблизяться до Маріуполя, переріжуть шлях на Крим, припиниться обстріли правобережжя Херсонщини, натомість Чонгар опиниться під вогневим контролем ЗСУ.

stopcor.org

Теги: Контрнаступ ЗСУ, війна в Україні, путин, Російська агресія