Китай не допустить ядерного удару по Україні

Китай не допустить ядерного удару по Україні
35064 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сі Цзіньпін не дозволить росії розміщувати тактичну зброю на території Білорусі. У китайських національних інтересах – не допустити прецеденту першого ядерного удару у війні.

Про це повідомляє видання "Західний фронт".

Як відомо, у період протистояння СРСР та США війни проходили як затяжні, так і короткі, але без застосування ядерної зброї. Під час воєн у В'єтнамі, Іраку та Афганістані США не застосовували ядерну зброю, а СРСР не використовував ядерну зброю в Афганістані через умови ведення війни, такі як гірська місцевість та антикомуністичний опір місцевого населення та племен-сусідів.

Розміщення тактичної ядерної зброї на території будь-якої країни може стати проблемою для міжнародної громадськості, якщо ця країна не є учасником договорів про нерозповсюдження ядерної зброї і не має політики ядерного стримування. Що стосується Білорусі, питання про розміщення такої зброї може викликати тривогу у сусідніх держав, а також в інших країнах, зацікавлених у дотриманні міжнародних договорів про ядерну зброю.

Цікаво, що це важливо і для Китаю. Адже Китай є комуністичною державою та має імперську амбіцію. Його відносини з Україною та демократичною Європою є непрозорими. Китай прагне розвитку в умовах антагонізму зі США і готується до можливої війни, ризикуючи загальмувати своє економічне зростання, згорнути реформи та приватну власність. Китай боїться зараження "демократичними цінностями" виключно збагаченого населення.

Китай прагне запобігти можливості першого ядерного удару у разі війни, особливо в Азії, оскільки він не може гарантувати повний захист своєї великої території лише за допомогою систем ППО чи ПРО. Такий сценарій є загрозою для Китаю у разі війни з Індією, Японією чи Тайванем. Крім того, переміщення ядерної зброї між країнами, включаючи можливе розміщення тактичної ядерної зброї у Білорусі, є небажаним для Китаю. Якщо росія може розмістити таку зброю на території Білорусі у разі конфлікту з Україною, США можуть вирішити розмістити таку зброю в Тайвані, Японії чи Південній Кореї для стримування геополітичних амбіцій Китаю в регіоні.

Реальне ж застосування московитами ядерної зброї зруйнує "китайську стратегію" – сценарій панування Китаю у світі через виробництво та торгівлю, "китайський шовковий шлях" і поширення конфуціанства. Це відкриє епоху регіональних ядерних воєн, до якої країна, яка має неймовірний дефіцит ліквідності в економіці (приблизно 2 трлн доларів), на сьогоднішній день просто не готова.

Тому не буде жодних реальних ядерних ударів. Не буде розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Це все – московський шантаж і блеф. Путін не посміє заперечувати своєму домініону, від якого став критично залежним. Китай не дозволить створити невигідний ядерний прецедент.

Джерело

Теги: Китай не допустить ядерного удару по Україні,Китай,Україна,ядерка,ядерний удар,Сі Цзіньпін,Сі Цзіньпін Вікіпедія,СРСР,США, Володимир Путін, Володимир Путін Вікіпедія,Путін,Путін Вікіпедія
Автор: wikibazacom