В Криму неспокійно: у Сімферополі пожежа і вибухи, а росіяни змушують місцевих копати окопи (фото)

В Криму неспокійно: у Сімферополі пожежа і вибухи, а росіяни змушують місцевих копати окопи (фото)
266839 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цієї ночі під Сімферополем спалахнула масштабна пожежа. Росіяни заявляють про займання на птахофабриці, але місцеві повідомляють про гучні звуки вибухів.

На околиці Сімферополя спалахнула сильна пожежа. Місцеві ЗМІ повідомляють, що було чутно звуки вибухів. Водночас представники окупаційної влади поспішили заявити, що, ймовірно, палає птахофабрика в передмісті Сімферополя.

Ближче до ранку, за даними росЗМІ, рятувальники повідомили, що пожежу локалізовано на площі 400 "квадратів". Постраждалих немає. Однак офіційних коментарів на даний час поки що ніхто не давав.

Сама ситуація в Криму доволі напружена. За даними української розвідки, російські загарбники створили у Криму оборонне угруповання і готуються до оборонних дій. Підтверджують цю інформацію і в українському Генштабі. У їхньому ранковому звіті 7 квітня йдеться про те, що росіяни споруджують траншеї та окопи на кримських пляжах.

Ба більше, російські загарбники залучають до будівництва фортифікаційних споруд місцеве населення. За це російські загарбники обіцяють робітникам грошову винагороду, проте люди її не отримують, або ж отримують не в повному розмірі.

"У населених пунктах Джанкойського району тимчасово окупованого Криму російські загарбники залучають до будівництва фортифікаційних споруд місцеве населення. Відомо, що до інженерних робіт переважно залучаються чоловіки, більшість з яких наркомани та особи із алкогольною залежністю", – говориться у повідомленні.

Примітно, також за повідомленням аналітиків відділу досліджень Американського інституту підприємництва росіяни вивезли військову техніку з місць зберігання на півночі окупованого Криму.

А один із російських пропагандистів взагалі почав говорити про те, що росії варто продумати план у разі "негативного сценарію".

stopcor.org

Теги: Крим,контрнаступ, війна в Україні,Сімферополь