У Києві адвокат вимагала 10 тисяч доларів у підозрюваного

У Києві адвокат вимагала 10 тисяч доларів у підозрюваного
302749 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві викрито адвоката, яка намагалась схилити підзахисного до надання неправомірної вигоди колегії суддів та вчиняла шахрайські дії (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 190 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрювана, будучи адвокатом у кримінальному провадженні, в одному з районних судів Київської області здійснювала захист обвинуваченого у вчиненні особливо тяжких злочинів, у тому числі в умисному вбивстві. Її підзахисний перебуває під вартою.

Під час здійснення адвокатських функцій, вона шляхом обману з метою заволодіння грошовими коштами намагалась схилити клієнта до надання їй 10 тис. доларів начебто для передачі колегії суддів за заміну запобіжного заходу з тримання під вартою на інший, не пов’язаний з позбавленням волі. Також вона наполягала на сплаті їй особисто 50 тис. гривень за начебто надання «правової допомоги», а фактично за посередницькі функції при передачі неправомірної вигоди.

У березні в ході зустрічі адвокат отримала першу частину обумовлених грошових коштів. А у квітня після отримання решти коштів у сумі 10 тис. доларів та 45 тис. гривень, адвокатку затримали.

368.media

Теги: адвокат