ДБР арештувало майно трьох газовидобувних компаній екснардепа Ігоря Котвицького та російського олігарха Павла Фукса

ДБР арештувало майно трьох газовидобувних компаній екснардепа Ігоря Котвицького та російського олігарха Павла Фукса
359562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Арештовано корпоративні права трьох підприємств екснардепа Ігоря Котвицького та російського олігарха Павла Фукса, які видобувають газ та нафту з державних надр. Про це повідомляє ДБР.

Зловмисники протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища. Арештовано та передано АРМА активи:  ТОВ «Сахалінське»; ТОВ «Сіріус-1»; ТОВ «Іст Юроуп Петролеум».

У лютому правоохоронці провели обшуки у колишнього народного депутата VIII скликання. Він за попередньою змовою з посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України», Держгеонадра, ТОВ «Сахалінське» та комерційними структурами у період 2003-2022 років фактично привласнив державні корисні копалини.

Під «патронатом» екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з відвертим порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали «до кишені» організатори оборудки.  Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження відкритого за фактом зловживання службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК).

368.media

Теги: ДБР,Котвицький Ігор,Фукс,Павло Фукс,газовидобувна компанія