Львівська митниця оформляє контрабанду під виглядом гуманітарних вантажів

Львівська митниця оформляє контрабанду під виглядом гуманітарних вантажів
324139 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Львівській митниці на зміні під керівництвом митника Дмитра Грабового китайська контрабанда ввозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Про це пише телеграм-канал «Кордон».

У середині березня через «Краківець» проїхало 23 тонни одягу з Китаю, який поданий до митного оформлення як гуманітарна допомога на 500 тис. доларів. Однак прикордонники поглиблений огляд Volvo. Отримувач цього цікавого вантажу —  БФ «Відкриті двері», який зареєстрований в Ірпіні, Київської області. Директорка фонду — Радченко-Онатій Наталія Миколаївна (колишня адвокат та прокурор).

Відправник товару — польська фундація HUB SOS-UA. Головою ради є львів’янин Роман Грибовський.

Вже 28 березня  під «керівництвом» пана Грабового від HUB SOS-UA проїхало понад 10 тонн одягу (у тому числі військового), який поданий до митного оформлення як гуманітарна допомога.  За аналогією як і у випадку з Китаєм вантаж знов затримали, прикордонники.  Серед гуманітарної допомоги, з’явилось понад 2 тони китайського одягу (для продажу на ринках) і понад 4,5 тис. одиниць новесенької біжутерії.

Отримувачами були вказані  — БФ «Коло», засновником якого є відомий політик Віктор Кривенко та БО «Фонд імені Уточкіна», співзасновником якого є відомий одеситам екс-регіонал Олег Етнарович (брат експрокурора).

368.media

Теги: львівська митниця,Львівська митниця корупція,Роман Грибовський,Дмитро Грабовський, контрабанда