Здай дружину і сина: у росії поспішили видалити додаток "Мій донос" після резонансу

Здай дружину і сина: у росії поспішили видалити додаток "Мій донос" після резонансу
268026 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зрозуміти логіку росіян завжди непросто, тим більше, коли ти українець. Але чи то заради "хайпу" чи реально, та в країні терористів та загарбників створили спеціальний застосунок, аби сусід міг писати доноси на іншого сусіда. 

Над назвою, російські новатори, теж сильно не роздумували, назвали "Мій донос". Головна мета застосунку, гарантувати анонімність людям, які хочуть поскаржитися на когось знайомого чи не дуже. 

Така новина набрали чималої популярності у соцмережах. Хто створив додаток – невідомо. Користувачі мережі кажуть, що до розробки додатку наімовірніше причетні російські спецслужби. Натомість проросійські ЗМІ категорично таку заяву відкидають і заявляють, що жодне російське фсб до додатку "Мій донос" ніякого відношення не має. Але в той же час, ніхто з російських журналістів не може назвати ім'я чи компанію, яка розробила програму. 

І коли новина про додаток облетіла півсвіту, сам застосунок міфічним дивом зник. Станом, на 5 квітня, 2023-го року скачати його вже не можна. А пошуковик в мережі його попросту не бачить. 

Те, що росіяни люблять доносити один на одного вже ні для кого не є секретом. Роблять це систематично і скаржаться навіть на дітей. До прикладу, лише нещодавно, наприкінці березня, жителька Москви написала донос, увага, на 8-річну однокласницю своєї доньки. Про це пишуть навіть самі російські ЗМІ. 

Приводом написати заяву в поліцію став відеоролик школярки в соцмережі "Лайкі". У ньому 8-річна дівчинка зім'яла руками аркуш паперу з намальованим прапором Росії і показала інший аркуш з намальованим прапором України. Такі дії дитини москвичка визнала проявом "русофобської позиції". 

 

Ще один відомий донос в росії стався у лютому місяці. Тоді машиніст поїзда, що прямував з Твері до Москви, побачив дорогою вивішений на паркані український прапор з написом "Ні війні". Доїхавши до найближчої станції, пильний машиніст негайно повідомив куди слід. А  силовики вилучили прапор і завели на власника паркану кримінальну справу.

stopcor.org

Теги: Мій донос,мой донос,новости россии