Щодня стаємо міцнішими, щодня наближаємо день, коли держава-терорист відповідатиме – звернення Президента України

Щодня стаємо міцнішими, щодня наближаємо день, коли держава-терорист відповідатиме – звернення Президента України
56796 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Підсумки цього насиченого дня.

Ставка. Нове виїзне засідання Ставки – перше було в Дніпрі, тепер – у Чернігові.

Ключові безпекові питання на передовій, у північних регіонах та на кордоні.

Доповіли командувачі напрямків. Цього разу генерали Сирський і Тарнавський доповідали по захищеному звʼязку, а не особисто, із найгарячіших ділянок фронту.

Ситуація в Бахмуті, Авдіївці, Марʼїнці та на всій Донеччині. Білогорівка та вся Луганщина.

Головком і керівник ГУР МО, голова Державної прикордонної служби, представники Міністерства оборони.

Повноцінне засідання. Повноцінна координація. Повноцінна підготовка наших активних дій заради звільнення українських земель.

У Чернігівській області сьогодні від ранку було багато різних заходів, переговорів.

Одна з найважчих емоційно поїздок.

Відвідали Ягідне – звичайне невеличке село нашої Чернігівщини, яке російські звірі перетворили минулого року на один із найбільших світових прикладів знущання з людей.

Російські солдати зробили в школі в Ягідному командний пункт, а у підвал школи загнали всіх жителів села. Просто як живий щит.

З третього до 30 березня минулого року у підвалі цієї школи окупанти утримували понад три сотні людей... Звичайна сільська школа, підвал – менш як двісті метрів.

Люди старшого віку й зовсім малі діти, жінки й чоловіки... Найстаршій жінці було 93 роки, наймолодшій дитині – менш як півроку.

Ось цей підвал, цей концентраційний табір у Ягідному, як і всі інші злочини Росії проти людей і людяності, ніколи державі-злу не пробачимо. І не лише ми.

У Кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН, газовими трубами чи будь-чим іще. Законна й справедлива відповідальність за кожен скоєний на українській землі російський злочин неодмінно буде. У трибуналі, у Міжнародному кримінальному суді, в українських судах.

Я дякую гостям України, які зі мною відвідали Чернігівщину, які побачили цю концентрацію російського зла в нашому Ягідному. Дякую віце-канцлеру Німеччини Роберту Габеку й Генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич. Дякую й за переговори – змістовні, правильні.

Дякую гендиректору ЮНЕСКО Одрі Азулє за її увагу до України, за сьогоднішні зустрічі в Україні. Готуємо для історичного центру Чернігова статус Світової спадщини ЮНЕСКО. Такий самий статус, який нещодавно здобуто для історичного центру нашої Одеси.

Як і завжди, особливою честю було відвідати наших воїнів у шпиталі, які відновлюються після бойових поранень. Подякувати за все, що вони роблять для України, подякувати їм за віру в Україну, яку наші люди захищають, ризикуючи найціннішим – своїм життям.

Вручив Чернігову відзнаку міста-героя, міста героїв. Чернігів бачив різних окупантів, різне зло... Захиститися від цього російського зла – чи не найважливіше в нашій історії.

Нагородив наших воїнів, які відзначились у захисті держави.

І дуже важливо – подякував усім, хто забезпечує відбудову нашої Чернігівщини. Усе, що ворог зруйнував, ми відновимо.

Україна ніколи не буде країною руїн, хоч би як про це мріяли в Кремлі. Їхні мрії не збуваються.

Вже тут, у Києві, після повернення зустрівся з делегацією американських конгресменів.

Подякував за незмінно потужну допомогу Америки – усіх, від Президента Байдена й команди Білого дому до обох палат Конгресу та всієї системи американської сили.

Говорили, звичайно, про активні дії України. Звичайно, про нашу спільну перемогу.

Зустрівся і з Майком Помпео, екс-очільником Держдепу США.

Дякую всім, хто допомагає нам захищати свободу! Дякую сьогодні особливо Данії та Норвегії за ініціативу урядів щодо передачі нашим воїнам додаткової партії артилерійських снарядів. Це дуже вчасно й корисно.

Щодня стаємо міцнішими. Щодня наближаємо день, коли держава-терорист відповідатиме.

Слава всім, хто зараз у бою заради України! Вічна й світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну!

Слава Україні!

Джерело

Теги: держава-терорист,Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський, Володимир Олександрович Зеленський,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент України ,Президент ,Україна,звернення Президента України Володимира Зеленського,звернення Президента України Зеленського,звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Президента України ,звернення Президента ,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,звернення , війна в Україні,Війна, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною,Росія, Російська агресія ,агресія,РФ, Російська Федерація, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна проти України, Війна Росії проти України,ЮНЕСКО Одрі Азулє,ЮНЕСКО Азулє,ЮНЕСКО ,Одрі Азулє,ГУР МО,Бахмут, Авдіївка
Автор: wikibazacom