Росія планує сформувати дивізіон підводних човнів із ядерними торпедами «Посейдон»

Росія планує сформувати дивізіон підводних човнів із ядерними торпедами «Посейдон»
343985 ПЕРЕГЛЯДІВ

За попередніми даними, ці торпеди можуть нести боєголовки потужністю кілька мегатонн і виробляти значні руйнування.

Росія планує сформувати дивізіон підводних човнів спеціального призначення, які будуть нести ядерні торпеди «Посейдон», заявило російське пропагандистське агентство з посиланням на джерело, близьке до російського військового відомства.

Дивізію підводних човнів спецпризначення, які будуть нести суперторпед "Посейдон" з ядерною боєголовкою, хочуть сформувати у складі Тихоокеанського флоту Росії до кінця 2024 року.

Зокрема, наприкінці березня Росія заявила, що на півострові, де розташована база балістичних атомних підводних човнів Тихоокеанського флоту Росії, буде завершено будівництво берегової інфраструктури для підводних човнів, які нестимуть торпеди «Посейдон».

«Рішення про формування на Камчатці дивізії атомних підводних човнів спеціального призначення прийнято», - заявило джерело російського агентства.

У січні цього року Росія заявила, що виготовила першу серію торпед "Посейдон". Це сталося через чотири роки після того, як президент Володимир Путін заявив про виробництво «принципово нового типу стратегічної ядерної зброї», підтвердивши, що він матиме власне джерело ядерної енергії.

Ще в 2019 році американський експерт з підводних човнів Х. І. Саттон заявив, що «Посейдон», діаметр якого, як очікується, матиме 2 метри і довжину понад 20 метрів, «є найбільшою торпедою, яка коли-небудь розроблена в будь-якій країні». Торпеди можуть нести боєголовки потужністю кілька мегатонн, приводячи до радіоактивних хвиль, які зроблять ділянки узбережжя, на які вони спрямовані, непридатними для життя протягом десятиліть.

antikor.com.ua

Теги: Посейдон,торпеда Посейдон, війна в Україні,росія