"Це неможливо зробити": міністр Федоров прокоментував розсилку повісток через месенджери

"Це неможливо зробити": міністр Федоров прокоментував розсилку повісток через месенджери
305128 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров прокоментував заяву нардепа Федора Веніславського щодо нового способу сповіщень про необхідність прийти у ТЦК та СП.

Про це стало відомо з його інтерв'ю виданню Liga.net.

Журналіст поцікавився, чи можливо реалізувати на практиці заяву члена оборонного Комітету Ради Федора Веніславського щодо розсилки повісток через Viber або Telegram.

"Я думаю, або він некоректно висловився, або просто це вирвано з контексту. Не думаю, що це серйозне політичне бачення. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону", – сказав міністр.

Федоров також додав, що в державі немає верифікації номера телефону та особи, тому найближчим часом реалізувати подібну ініціативу просто неможливо.

"Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році", – зауважив міністр.

Зауважимо, днями член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки, представник "Слуги народу" Федір Веніславський під час телемарафону "Єдині новини" заявив, що одним із нових способів сповіщення про необхідність громадянина з'явитися у ТЦК та СП може стати розсилка повідомлень через месенджери. Тоді він заявив, що нібито база телефонних номерів всіх військовозобов'язаних до війни була практично повністю сформована.

stopcor.org

Теги: Михайло Федоров,повістка ,повістка через месенджер,військовозобов’язані, війна в Україні