В Одесі підрядника з реконструкції пляжу для інвалідів підозрюють у привласненні коштів

В Одесі підрядника з реконструкції пляжу для інвалідів підозрюють у привласненні коштів
290251 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Одесі підрядника з реконструкції пляжу для інвалідів у Лузанівці підозрюють у привласненні коштів. Про це редакція дізналася з кримінальної справи за ч. 3 ст. 191 КК.

У жовтні 2021 року фірма «Югмонтаж-СК» виграла тендер на проведення реконструкції ділянки пляжу Лузанівка за 5,2 млн гривень.  Директор та засновник фірми Олег Вітковський підписав з управлінням інженерного захисту мерії відповідний договір.

Роботи повинні були виконати до кінця 2022 року. При цьому управління через два місяці після підписання угоди на підставі актів приймання-передачі виконаних робіт перевело компанії 2,77 млн гривень. У той же день Вітковський здійснив переказ одного мільйону гривень на іншу фірму нібито за виконання будівельних робіт.

Однак обласне управління ДПС вважає, що вказана операція не підтверджується стосовно врахування реального часу здійснення операції, місцезнаходження майна, наявності трудових ресурсів, виробничих та складських приміщень, які необхідні для виконання такого постачання або здійснення діяльності, що свідчить про відсутність необхідних умов для результатів відповідної господарської діяльності. Це було зроблено для штучного завищення собівартості робіт.

У кримінальному провадженні призначено проведення будівельно-технічної експертизи. Тим часом мерія заключила додаткову угоду з «Югмонтаж-СК» щодо завершення робіт вже у 2024 році.

Цікаво, що фірма Вітковського це чергова прокладка департаменту міського господарства Одеської міськради, яким керує Дмитро Жеман. Через неї вже «злили» 13,6 млн гривень.

368.media

Теги: привласнення коштів,підрядник,пляж для інвалідів,Югмонтаж-СК,Олег Вітковський