Бородянський реабілітаційний центр відбудовуватиме фірма родини колишнього віце-губернатора окупованого Севастополя

Бородянський реабілітаційний центр відбудовуватиме фірма родини колишнього віце-губернатора окупованого Севастополя
297365 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення обрав підрядника для відновлення своєї будівлі, яка рік тому була вщент зруйнована путінськими найманцями. Перемогу у відповідному тендері здобуло ТОВ “Укрбуд-Проект-Реконструкція”, яке запропонувало найвищу ціну в конкурсі – 245,44 млн гривень. Ця компанія належить донеччанину Давіду Кізімену – сину колишнього заступника губернатора окупованого Севастополя Олега Кізіменка. Останній ще близько року після переходу Криму під контроль росії залишався працювати в мерії окупованого міста, а в 2018 році був засуджений за пособництво російській владі. Тепер компанія з оточення цієї людини будуватиме на місці зруйнованого центр, де, за планами Мінветеранів, надаватимуть психологічну допомогу ветеранам і цивільному населенню, а також вивчатимуть феномен геноциду російської армії по відношенню до українців.

Договір на чверть мільярда

Як стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 20 березня 2023 року Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення (*) уклав з ТОВ “Укрбуд-Проект-Реконструкція” (**) договір на реконструкцію будівлі центру по вул. Центральна, 228 в селищі Бородянка. Ціна договору склала 245,44 млн гривень.

Згідно з договором, до кінця 2023 року підрядник повинен виконати земляні роботи, улаштувати фундамент та каркас будівлі, звести стіни та покрівлю, встановити вікна та двері, виконати внутрішні оздоблювальні роботи, облаштувати зовнішні та внутрішні інженерні мережі, виконати роботи з благоустрою та озеленення прилеглої території.

Крім ТОВ “Укрбуд-Проект-Реконструкція” участь в тендері приймала ще одна компанія – ТОВ “Альтіс-Констракшн”. Пропозиція конкурента була вигідніша по ціні, однак її відхилили через те, що він не виправив виявлені у тендерній документації недоліки протягом доби після ознайомлення, а також не надав всі необхідні довідки, документи та сертифікати.

Такий хід закупівлі зацікавив фахівців Держаудитслужби, які в день підписання договору, 20 березня, оголосили про початок моніторингу тендеру. Станом на 28 березня 2023 року результати аудиторської перевірки в системі ProZorro ще не опубліковані.

До слова, 22 березня Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення замовив також послуги інженера-консультанта для вказаної реконструкції, які за умовами відповідного договору обійдуться в 3,64 млн гривень.

Знищений центр та плани з відбудови

Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення був знищений внаслідок прямого влучання снаряду російського танку під час окупації Бородянки, яка з перших днів війни була захоплена ворогом та стала епіцентром бойових дій. За період окупації та звірств російської армії загинули два співробітники Центру.

До повномасштабного наступу рф на Україну, за інформацією Міністерства у справах ветеранів, у Центрі працювали 30 людей. Від початку війни в Україні з 2014 року тут надавали психологічну та фізичну допомогу ветеранам АТО/ООС, членам їхніх родин, сім’ям полеглих воїнів, а також усім жителям громади. Після руйнування будівлі Центру він переїхав до Бородянського академічного ліцею.

На фото: Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення до повномасштабного вторгнення росії

На фото: Стан Центру після нищівного влучання снаряду російського танку

Після звільнення Київщини від путінський найманців міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявила про плани створення на базі зруйнованого російськими окупантами Центру соціально-психологічної реабілітації населення в Бородянці сучасного науково-практичного центру психічного здоров’я “Бородянка – Центр”. За її словами, в планах не просто відновити реабілітаційний центр в Бородянці, а реалізувати цей проєкт як пілотний для надання психологічної допомоги як ветеранам, так і цивільному населенню, яке переживає наслідки жахів окупації. Крім цього, як зазначила Юлія Лапутіна, в центрі науковці вивчатимуть феномен нелюдськості та геноциду, до яких вдалася російська армія по відношенню до українського народу, щоб у подальшому протистояти цьому.

На початку лютого 2023 року озвучені минулоріч плани в Мінветеранів підтвердили. У відомстві додали, що проект відбудови бородянського реабілітаційного центру взяв під патронат Президент Володимир Зеленський, який вже віддав на ці цілі 100 тис. доларів – грошову винагороду, яку він отримав разом із Медаллю Свободи, котру вручають в США видатним світовим діячам. Тоді ж було озвучено, що відбудова Центру та запуск його в роботу планується вже в 2023 році.

Заплямована репутація підрядника

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Укрбуд-Проект-Реконструкція” зареєстровано у 2015 році у Києві, однак з кінця 2022 року фірма має “прописку” в Броварах Київської області. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновник та керівник – Давід Олегович Кізіменко.

За даними Clarity Project, за підсумками участі в публічних закупівлях ТОВ "Укрбуд-Проект-Реконструкція" підписало 28 договорів на 552,74 млн ​​гривень. Найбільший замовник – Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення з нинішнім договором. До цього свої найдорожчі підряди компанія отримувала від Служби автомобільних доріг у Луганській області, з якою підписано 8 договорів майже на 226 млн гривень.

Раніше повідомлялось, що минулого року ТОВ "Укрбуд-Проект-Реконструкція" отримало чимало підрядів поза конкурсами від Депаратменту регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації на виконання поточних ремонтів пошкодженого окупантами житла в Гостомелі та Мощуні.

До середини 2020 року Давід Кізіменко був серед засновників ТОВ “Хозхімсервіс” (на сьогодні його власником є Алла Кізіменко, директором – Марк Олегович Кізіменко). На момент створення “Хозхімсервіса” одним із його засновників був Олег Кізіменко, який з Давідом та Марком Кізіменками зареєстровані за однією адресою в Донецьку, на вулиці Кутузова, 25.

Олег Кізіменко – колишній заступник губернатора окупованого Севастополя. За інформацією Крим.Реалії, в керівництво міста він потрапив ще в 2012 році по переводу з Донецької облдержадміністрації (ОДА) в часи президентства Віктора Януковича. У березні 2014 року, коли контроль над мерією встановила росія, Кізіменко працював на своїй посаді ще кілька місяців. У липні він звільнився і потім перейшов на іншу, нижчу посаду в адміністрації Севастополя – заступника начальника департаменту міського господарства. В 2016 році Кізіменко залишив Крим і повернувся на рідний Донбас. Протягом двох років він спокійно жив на території, підконтрольній Києву, та займався бізнесом. Однак 11 вересня 2018 року Кізіменко заарештували на території України. За словами на той час генпрокурора Юрія Луценка, він "сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ в підривній діяльності проти України". В грудні 2018 року Олег Кізіменко був засуджений за сепаратизм на п’ять років умовно. Тим часом фірми його родини ТОВ “Хозхімсервіс” успішно освоювала мільярди бюджетних гривень.

За результатами участі у публічних закупівлях ТОВ “Хозхімсервіс” уклало 349 договорів на 3,98 млрд гривень. Ця компанія отримала чимало багатомільйонних замовлень на виконання робіт в Києві та області. Зокрема, як раніше повідомляла KВ, ПАТ “Київспецтранс” замовляло у ТОВ “Хозхімсервіс” рекультиваціюреконструкцію та переоснащення полігону твердих побутових відходів в Підгірцях, Броварська міська рада – будівництво школи, Петропавлівсько-Борщагівська сільська рада – реконструкцію мосту через річку Нивка. 

Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення очолює Людмила Бойко. Засновниками центру є Київська облдержадміністрація та Міністерство у справах ветеранів.

Т.в.о. голови Бородянської селищної громади  – Георгій Єрко.

* Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення (код ЄДРПОУ: 20577606) 

** ТОВ “Укрбуд-Проект-Реконструкція” (код ЄДРПОУ: 39894111) 

КиївВлада

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, prozorro, закупівлі, бородянка, георгій єрко, мінветеранів, юлія лапутіна, міністерство у справах ветеранів, бородянський реабілітаційний центр, бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення, алла кізіменко, вулиця центральна, давід кізіменко, марк кізіменко, укрбуд-проект-реконструкція, олег кізіменко, людмила бойко