Обвинувачена у корупції Оксана Датій хоче поновитися на посаді головного податківця столиці

Обвинувачена у корупції Оксана Датій хоче поновитися на посаді головного податківця столиці
307457 ПЕРЕГЛЯДІВ

В.о. голови податкової служби Києва Оксану Датій звільнили зі служби після публічних звинувачень у корупції від ДБР, вона оскаржує звільнення в суді. Відповідний позов подали до  Київського окружного адміністративного суду.

Датій звільнили 6 лютого. За місяць, 9 березня, посадовиця подала до суду. Датій вимагає скасувати звільнення, поновити її на держслужбі та виплатити компенсацію заробітку за вимушений прогул.

Суд залишив позов податківиці без руху через те, що вона неправильно його оформила. Жінці дали 10 днів для усунення помилок. Чи виправила Датій свій позов – наразі в реєстрі не значиться. Крім того,  у наявному рішенні суду не зазначено, на підставі чого її звільнили.

Під час обшуку у в.о. голови податкової служби Києва Оксани Датій ДБР виявило список бажань серед яких: заробити мільйон доларів, соболина шуба та годинник Breguet.

У бюро відзначили, що рівень життя чиновниці не відповідає рівню її офіційних доходів. Стверджувалось, що в посадовиці встановили необгрунтованих активів на 1,4 млн доларів.

368.media

Теги: Оксана Датій,Оксана Датій податкова,Оксана Датій корупція