Танки Challenger 2 вже в Україні: Резніков показав британські танки (відео)

Танки Challenger 2 вже в Україні: Резніков показав британські танки (відео)
304991 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасні британські танки Challenger 2 вже в Україні. Міністр оборони Олексій Резніков вже встиг покататися на них.

Про це стало відомо з його сторінки у Twitter.

"Було приємно покататися на першому українському танку Challenger 2. Такі танки нещодавно були поставлені в Україну Великою Британією. Незабаром ці фантастичні машини почнуть виконувати бойові завдання", – написав Резніков.

Він також подякував прем'єр-міністру Ріші Сунаку, міністру оборони Бену Воллесу та всьому народу Великої Британії за підтримку українського народу у такі складні часи.

Зауважимо, FV4034 Challenger 2 – це основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії, який перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства та Оману. Його спроєктувала та побудувала британська компанія Vickers Defence Systems, нині відома як BAE Systems Land & Armaments.

Всього з 1990 року їх виготовлено близько 400 штук. Вартість однієї такої машини оцінюють у майже 5 млн доларів.

Ці танки використовувалися в миротворчих місіях, але перше бойове застосування відбулося тільки під час війни в Іраку у 2003 році. Їх активно використовували під час облоги міста Басра.

За всю історію використання цієї техніки підтверджено тільки одне знищення внаслідок "дружнього вогню". Ворогам так і не вдалося самостійно повністю знищити цю машину.

stopcor.org

Теги: Challenger 2, війна в Україні,Олексій Резніков