"Нагріли" бюджет на 3 млн: на Закарпатті лісгосп придбав джипи для керівництва державним коштом

"Нагріли" бюджет на 3 млн: на Закарпатті лісгосп придбав джипи для керівництва державним коштом
50646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Засвоєння бюджетних грошей чи корупційні схеми в системі Держлісагентства? На Закарпатті один з державних лісгоспів придбав новенькі Toyota Hilux для виконання виробничих функцій. Проте, замість охорони чи патрулювання лісу, джипи поповнили службовий автопарк директора господарства. "Оборудку" викрили аудитори, а журналісти зазначають: випадки нераціонального використання грошей вітчизняними лісництвами – системні.

Філія "Брустурянське лісове господарство" ДП "Ліси України" розтошована у Тячівському районі Закарпатської області та має у підпорядкуванні вісім лісництв. Загалом підприємство опікується 39 826 гектарами лісу, в тому числі заказниками й біосферними заповідниками. Директор – Руслан Сазанський.

Руслан Сазанський

Влітку 2022 року, у розпал війни в Україні, Брустурянське лісництво придбало нові автомобілі Toyota Hilux 2755 L A/T Legend за 1,57 млн гривень та Toyota Hilux 2.755L Pick-up A/T за 1,66 млн гривень. Один з цих позашляховиків був броньований: покращення обійшлося лісівникам ще у 179 тисяч гривень.

"Такі автівки у цій місцевості – справді необхідність для лісників. Однак вгадайте, хто їздив на тих джипах? Правильно, керівники!" – коментує Олександра Сербін.

Як з'ясували аудитори, на момент оголошення закупівлі лісгосп уже мав шість автомобілів, чотири з яких – підвищеної прохідності. Необхідність придбання нових дороговартісних машин мотивували потребою "у виконанні виробничих функцій та охорони лісу від пожеж".

Проте в результаті обидва джипи, як довела перевірка, не використовували для охорони лісу чи патрулювання. Так, одним з них користувався тодішній директор Брустурянського лісомисливського господарства Ярослав Олійник, а в подальшому його наступник – Руслан Сазанський.

Джерело

Теги: Руслан Сазанський,Сазанський,Україна,Закарпаття,лісгосп,Філія "Брустурянське лісове господарство" ,Брустурянське лісове господарство,ДП "Ліси України" ,ДП Ліси України,Ліси України,Ярослав Олійник,Брустурянське лісомисливське господарство ,лісомисливське господарство ,Toyota Hilux 2755 L A/T Legend ,Toyota Hilux 2.755L Pick-up A/T,Toyota Hilux ,Toyota
Автор: wikibazacom