Розкрали понад 9 млн грн на ремонті спортмайданчиків у "Муромці": судитимуть підрядників і посадовців

Розкрали понад 9 млн грн на ремонті спортмайданчиків у "Муромці": судитимуть підрядників і посадовців
341615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Судитимуть директора комунального підприємства, двох комерційних директорів підрядної організації та двох інженерів з технічного нагляду, які розкрадали бюджетні кошти.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними розслідування, наприкінці 2021 року комунальне підприємство виступило замовником робіт із проведення цілковитого ремонту спортмайданчиків в одному з найбільших парків у Києві "Муромець". Сума договорів становила понад 32 мільйона гривень.

"Незважаючи на відсутність на балансі комунального підприємства земельної ділянки та споруд, що підлягали ремонту, підрядна організація – переможець тендеру, провела там роботи. При цьому не в повному обсязі та без будь-яких дозвільних документів", – зауважується в повідомленні.

Тож директор комунального підприємства вступив у злочинну змову з комерційними директорами підрядної організації. За вказівками інженерів із технічного нагляду вони здійснили розтрату бюджетних грошових коштів, перерахувавши понад 9 мільйонів гривень приватному підприємству за фактично невиконані роботи.

"Всім підозрюваним на етапі досудового розслідування судами обрані запобіжні заходи – тримання під вартою із альтернативою застави. Загальна сума внесених застав перевищує 6 млн грн",  – додають в Офісі Генерального прокурора.

Крім того, відомо, для того, щоб відшкодувати збитки, які було заподіяно територіальній громаді Києва, прокуратура пред’явила цивільний позов.

stopcor.org

Теги: розкрадання,підрядник, Чиновники