"Кажан" в роботі: у Міноборони показали роботу ударного українського дрону (відео)

"Кажан" в роботі: у Міноборони показали роботу ударного українського дрону (відео)
343925 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Кажан" може виконувати як роль очей, помічаючи ворогів за допомогою тепловізора навіть вночі, так і нести 20 кілограмів боєприпасів. Та найголовніше, ця надсучасна технологічна "пташка" виробляється в Україні.

Деталі роботи безпілотника 24 березня оприлюднили в Міністерстві оборони України.

Під час боїв "Кажан" уже скидав 82- та 120-мм міни на позиції російських військових. До нього можна прикріпити протитанкову міну та дистанційно замінувати дорогу.

Щоправда, військові зазначають, що дрон не підходить для розвідки, але у бойовій роботі йому немає рівних.

Сучасна війна, як показало повномасштабне російське вторгнення, неможлива без безпілотників. Вони розвідують позиції супротивника, коригують вогонь артилерії та самі завдають ударів.

Найвідоміший дрон на озброєнні ЗСУ – турецький Bayraktar TB2.

А от після 2014 року одразу кілька українських компаній налагодили виробництво військових тактичних безпілотників – переважно середньої дальності. Найвідоміші з них – Spectator-М1, А1-СМ "Фурія" та "Лелека-100", які офіційно прийняли на озброєння української армії.

Ще одним відомим українським безпілотником є "Лелека-100". Комплекс розроблений для аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу в умовах складної радіоелектронної обстановки.

Дрон здатний розвивати швидкість до 120 км/год та коригувати вогонь по ворожих цілях на глибину до 50 км. Максимальна висота польоту складає 1500 м.

До прикладу, на початку березня дрон "Лелека-100" відзняв роботу 128-ї бригади, яка вразила ворожий вузол зв'язку на даху висотки у передмісті тимчасово окупованої Василівки на Запоріжжі.

stopcor.org

Теги: Кажан,ЗСУ , війна в Україні,ударний український дрон, Міноборони