Мера Полонного на Хмельниччині, який насмерть збив людину, можуть "відмазати", – місцеві активісти

Мера Полонного на Хмельниччині, який насмерть збив людину, можуть "відмазати", – місцеві активісти
356102 ПЕРЕГЛЯДІВ

За збиття велосипедиста і залишення його без допомоги – нічний домашній арешт? Саме такий запобіжний захід суд обрав для Франца Скримського, міського голови Полонного на Хмельниччині. Потерпілий помер на місці від отриманих травм, а чиновник повернувся до своїх мерських обов'язків. Місцеві активісти припускають, що винуватець ДТП може уникнути відповідальності завдяки своїй впливовості.

У чому звинувачують міського голову Полонного та як просувається справа, з'ясовувала журналістка Наталія Виноградська.

Фатальна ДТП сталась у ніч 29 січня. На трасі сполученням "Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів" легковик "Volkswagen Touareg", за кермом якого перебував Франц Скримський, збив людину. Потерпілий помер від важких травм на місці, а водій утік. Однак пізніше мера Полонного затримали й доправили до СІЗО.

Міський голова Полонного Франц Скримський

Місцеві жителі впевнені: посадовець був за кермом напідпитку. Однак відкрито говорити на камеру бояться, адже Скримський – дуже впливова людина в регіоні.

Та найбільше громаду здивував запобіжний захід. Попри те, що прокуратура просила для підозрюваного цілодобовий домашній арешт, суддя ухвалив рішення лише про арешт в нічний час, який дуже вдало співпадає з комендантською годиною. Тож мер повернувся до виконання своїх посадових обов'язків.

"Прокуратура зверталася за цілодобовим домашнім арештом, тому що підозру повідомили лише за ч.1 ст.135 ККУ, і санкція цієї статті не дозволяє, скажімо так, звертатися з більш тяжким запобіжним заходом тримання під вартою. Тому зверталися з цілодобовим домашнім арештом. Дане клопотання слідчим суддею задоволено частково і обрано домашній арешт у нічний час", – розповіла Марія Мельничук, прокурор відділу Хмельницької обласної прокуратури.

Прокурор Марія Мельничук

Понад те, хоча було порушено два кримінальних провадження, обвинувачення меру Полонного висунули лише за більш легкою статтею – залишення в небезпеці.

Місцеві активісти зазначають, що зв'язки у прокуратурі та правоохоронних органах можуть допомогти Скримському вийти сухим з води.

"Усі люблять гроші – прокурор, поліція, слідчі на нашому рівні, на міському, на районному і також на обласному його всюди покривають. Я не думаю, що він десь так далеко зайшов, але нашу область він взяв грошима добре", – зазначила представниця громади Наталя Сарнацька.

stopcor.org

Теги: Скримський ,Скримський дтп,Франц Скримський ДТП,мер Полонного Скримський,мер Полонного Франц Скримський,Мера Полонного