Підтримка України з боку Франції зростатиме: міністр внутрішніх справ України зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні

Підтримка України з боку Франції зростатиме: міністр внутрішніх справ України зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні
334886 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ігор Клименко провів робочу зустріч з Етьєном де Понсеном, під час якої сторони обговорили подальшу співпрацю України та Франції щодо посилення Сил безпеки та оборони України, забезпечення спецтехнікою підрозділів ДСНС для гасіння пожеж і гуманітарного розмінування, співробітництва в розслідуванні воєнних злочинів російських окупантів на території України, а також обміну досвідом із лікування та реабілітації учасників бойових дій.

«Я хочу подякувати за підтримку України народу Франції», - наголосив на початку зустрічі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Велика честь зустрітися з Вами. Бажаю успіху Вам особисто і Вашій команді у виконанні Вашої місії», - наголосив у відповідь Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен, додавши, що Франція й надалі підтримуватиме Україну.

Очільник МВС України наголосив на важливості будівництва і постачання катерів для Державної прикордонної служби України, а також для глибокого гуманітарного розмінування водної акваторії нашої держави. Він нагадав, що 30% території нашої держави наразі забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Своєю чергою Етьєн де Понсен запевнив, що процес виробництва катерів уже триває і невдовзі перші одиниці будуть передані українській стороні. Також буде продовжено й проєкт щодо постачання пожежних машин з драбинами висотою понад 45 метрів.

Міністр внутрішніх справ України ознайомив пана Посла з ходом добору та підготовки бійців Гвардії наступу МВС України. При цьому він наголосив на актуальності забезпечення бійців необхідним оснащенням та технікою, а також сучасними системами тилового забезпечення.

Далі сторони обговорили питання співпраці у сферах: боротьби з корупцією, міграційної політики – підтримки українських біженців, обміну досвідом щодо створення безпекового середовища, а також сприяння французької сторони в розслідуванні воєнних злочинів росіян, вчинених на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема Ігор Клименко подякував за мобільну ДНК-лабораторію, надану Францією для ідентифікації жертв російських воєнних злочинів після трагедії в Бучі. Міністр звернув увагу, що лабораторія стає необхідною не тільки для розслідування воєнних злочинів на деокупованих територіях, де поліцейські виявляють катівні і місця масових поховань, але й для розслідування наслідків масованих обстрілів мирних українських міст, внаслідок яких гинуть цивільні громадяни.

Пан Етьєн де Понсен відзначив, що невдовзі Національній поліції буде надана ще одна така лабораторія.

Сторони домовилася про продовження роботи в рамках українсько-французької урядової комісії з економічного співробітництва, яку традиційно очолюють глави МВС обох держав і яка вже показала свою ефективність.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,Ігор Клименко, Україна,Франція, війна в Україні