Знову вкрали ідею: росія випустила поштову марку з дизайном, ідентичним до українського "русского корабля" (фото)

Знову вкрали ідею: росія випустила поштову марку з дизайном, ідентичним до українського "русского корабля" (фото)
301619 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни, якщо не вкрадуть чиюсь ідею – не проживуть. Дивним чином славнозвісну українську марку з російським кораблем, який йде у відому для всього світу напрямку, почали випускати в росії, але вже на інший манер.

Крадіжку зауважив український активіст та волонтер Сергій Стерненко. На своїй сторінці у Телеграмі він зазначив, що російська нація не лише грабує українців фізично на тимчасово окупованих територіях, а й інтелектуально. Мовляв, вони нічого свого не можуть придумати, а лише крадуть все українське.

Звісно, українську марку росіяни підлаштували і подали у вигідному для себе світлі. Випуск марки присвятили недавнім подіям у Чорному морі, коли американський розвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper був збитий російським винищувачем Су-27. Інцидент трапився на південний схід від Зміїного острова у міжнародному повітряному просторі.

Вартість MQ-9 Reaper – 3 млрд дол. Випущено близько 270 одиниць.

Нагадаємо, Укрпошта випустила відому марку "руский корабель" ще у квітні минулого року. Її присвятили події, що сталася напередодні, коли 13 квітня затонув крейсер "Москва". Власне, він і зображений на марці, яка викликала такий ажіотаж. Тоді на крейсері "Москва" загинуло близько пів тисячі членів екіпажу, включно з капітаном.

Сама марка стала символом-присвятою цьому інциденту у російсько-українській війні. Вона була випущена у двох номіналах. Це перша марка, випущена в країні в умовах воєнного стану. Наклад марки став історичним для України – 1 мільйон. Вона стала рекордсменкою з продажу: за перші 5 днів продали 500 тисяч екземплярів.

stopcor.org

Теги: Росіяни , війна в Україні, окупанти,MQ-9 Reaper,безпілотник MQ-9 Reaper,поштова марка