У Хмельницькій області солдату дали 5 років за втечу з частини

У Хмельницькій області солдату дали 5 років за втечу з частини
44608 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Хмельницькій області солдату резерву запасної роти Назару Сорочику дали п’ять років позбавлення волі за втечу з частини. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Ярмолинцького райсуду за ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 407 КК.

У серпні минулого року солдат отримав озвучений наказ командира корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ про вибуття особового складу для відправлення до іншої частини. Однак Сорочик його не виконав. Він самовільно залишив розташування військової частини та поїхав додому. Повернувся він тільки 16 вересня.

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Ствердив, що проходить службу з квітня 2016 року. Після вторгнення він добровольцем прийшов до частини. Безпосередньо брав участь у бойових діях, отримав вибухову травму. Приблизно за місяць до подій він повернувся з Харківської області.

У день отримання наказу під час шикування з резервної роти вивели близько 30 осіб. Їм повідомили про необхідність вибуття до міста Покровськ Донецької області. Пішки вони дійшли до ст. Ярмолинці, провели шикування та відправили отримувати бронежилети та інше обладнання.

Сорочик заявив у суді, що почував себе незадовільно і повідомив керівництво про необхідність проходження ВЛК.  Проте, начальник штабу відмовив йому у цьому.

Вважаючи наказ військового керівництва злочинним, солдат домовився із комендантським взводом про дозвіл вийти придбати цигарки. Далі він сів на автобус та поїхав додому з метою лікування. Впродовж шести наступних діб він займався самолікуванням, а згодом звернувся до лікаря.

В розташування військової частини він повернувся самостійно і добровільно, оскільки не мав наміру ухилятись від проходження військової служби. Суд засудив чоловіка до п’яти років і одного місяці позбавлення волі.

Джерело

Теги: Хмельницький, Хмельницька область,У Хмельницькій області солдату дали 5 років за втечу з частини,втеча з частини,частина,втеча ,ЗСУ , Збройні Сили, Збройні Сили України,ЗС України,Сорочик ,Назар Сорочик ,Харків, Харківська область
Автор: wikibazacom