Перехрестя Вокзальної та Яблунської в Бучі ремонтуватиме фірма дочки екс-гендиректора “Київавтодору”

Перехрестя Вокзальної та Яблунської в Бучі ремонтуватиме фірма дочки екс-гендиректора “Київавтодору”
324305 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бучанська влада за 5,5 млн гривень замовила капітальний ремонт перехрестя вулиць Вокзальної та Яблунської, які зазнали найбільших руйнувань під час окупації міста путінськими найманцями. Відповідний договір уклали з ТОВ "СБМУ "Підряд", при цьому переліку та об'ємів робіт, які буде виконувати підрядник, у відкритому доступі немає. Співвласницею вказаної фірми є дочка екс-гендиректора КК “Київавтодор” Володимира Жукова, який свого часу і сам входив до складу засновників. ТОВ "СБМУ "Підряд" відомо ще і тим, що у рамках кримінального провадження спільно з “Київавтодором”, від якого з завидною частотою отримує підряди, підозрюється у розтраті бюджетних коштів при ремонті столичних доріг.

Як стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 9 березня 2023 року  КП “Бучасервіс” (*) без конкурсу уклало з ТОВ "СБМУ "Підряд" (**) договір на капремонт перехрестя доріг комунальної власності між вулицями Яблунська та Вокзальна в Бучі Київської області. Ціна договору склала 5,5 млн гривень.

Згідно з договором, капремонт повинен бути закінчений підрядником до кінця грудня 2023 року. Які саме роботи він буде виконувати, в опублікованій документації не вказано, при цьому зазначено, що гарантія на них повинна становити два роки від дати прийняття замовником.

Хто стоїть за компанією-підрядником

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "СБМУ "Підряд" зареєстровано в 1997 році у Вишневому Київської області. Статутний капітал – 175,18 тис. гривень. Основний вид діяльності – виробництво бетонних розчинів, готових для використання. Засновники – Григорій Жабский (40%, директор), Тетяна Казнодій (20%), Андрій Сороченко (20%), Юлія Татаринова (10%) и Ганна Скіценко (10%).

Відомо, що Ганна Скіценко – дочка екс-гендиректора КК “Київавтодор” (з 1998 до 2007 року, та з 2014 по 2015 рік) Володимира Жукова. В 2002-2005 роках Жуков і сам входив до складу засновників ТОВ “СБМУ “Підряд”.

У 2014 році аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) з'ясували, що за Володимира Жукова тендери КК “Київавтодор” із завидною популярністю вигравало ТОВ “СБМУ “Підряд”. Виходячи із таких результатів перевірки, в депутати Київради пропонували звільнити Жукова з посади гендиректора корпорації. У підсумку, навесні 2015 року, після ще кількох перевірок, Жуков звільнився за власним бажанням.

За даними Сlarity-project, в результаті участі у публічних закупівлях ТОВ "СБМУ "Підряд" уклало 419 договорів на суму 1,10 млрд гривень. З КП “Бучасервіс” нинішній договір є другим досвідом співпраці. В грудні 2021 року сторони укладали договір ціною 12,79 млн гривень на проведення капремонту дороги по вул. Вокзальна (від вул. Нове Шосе до вул. Яблунська) із влаштуванням кільцевої розв’язки на вул. Жовтнева. Вказані роботи підрядник повинен був завершити за два тижні, однак сторони кілька разів узгоджували перенесення термінів. Наразі чинною є додаткова угода, згідно з якою роботи триватимуть до кінця 2023 року.

Раніше KВ повідомляла, що найбільшим замовником ТОВ "СБМУ "Підряд" є КК “Київавтодор”, яка віддала йому 56 підрядів на понад 315 млн гривень. Найбільшими замовлення корпорації були на капремонти столичних доріг – вулиці Урлівської за 111,66 млн гривень та вул. Академіка Вернадського за 68,27 млн гривень. Крім цього, ТОВ "СБМУ "Підряд" для “Київавтодору” є одним з трьох головних постачальників асфальту та асфальтобетонних сумішей.

ТОВ "СБМУ "Підряд" та КК “Київавтодор” є фігурантами одного кримінального провадження Нацполіції по статті “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” (провадження № 42020100000000257 від 26.06.2020 року). Згідно з матеріалами справи, службові особи корпорації спільно з підрядником підозрюються в розтраті бюджетних коштів під час проведення ремонтів автошляхів столиці протягом 2019 року. Зокрема, мова йде про договір між ТОВ "СБМУ "Підряд" та КК “Київавтодор” від 2019 року на проведення капремонту внутрішньоквартальних проїздів Вигурівського бульвару та прилеглих територій.

Криваве перехрестя

17 лютого мер Бучі Анатолій Федорук заявив, що вулиця Вокзальна в Бучі стала символом стійкості й незламності міста, тому її відбудова є особливо важливою. Станом на лютий, за його словами, на цій вулиці почали одночасно відбудовувати понад вісім десятків будинків. Над відновлювальними роботами, за його словами, працюють одночасно майже 200 осіб.

 

Нагадаємо, частина Бучі, де пролягають вулиця Яблунська та Вокзальна, є однією з найбільш постраждалих під час окупації.

На перехресті вулиць Яблунської та Вокзальної, яка з’єднує Бучу з Ірпенем, українські воїни знищили першу російську колону 27-го лютого. Вранці цього дня ворожа техніка опинилася на вузькій вулиці Вокзальній і стала ціллю для байрактарів. Ударом турецьких безпілотників вдалося вивести зі строю головну та останню машини з колони. Відтак, основна частина колони виявилися затиснена з обох сторін. Почався запеклий бій, який тривав близько години, в результаті колону окупантів було розбито. Після деокупації міста вул. Вокзальна була всіяна розбитою військовою технікою, а від прилеглих будинків залишилися лише почорнілі завали.

На фото: вулиця Вокзальна після деокупації Бучі 

Вулиця Яблунська в окупованій Бучі майже місяць була лінією фронту під Києвом – з 3 до 31 березня 2022 року. Протягом цих тижнів російські штурмові частини десантників намагалися звідси прорватися в Ірпінь і далі вийти до Києва. Кадрові російські військові розстріляли на цій вулиці більше 60 цивільних, а також вбили полонених тероборонівців. Як свідчать знімки супутника та безпілотників окупанти десятками вбивали перехожих, а їх тіла лежали на дорозі по декілька тижнів – аж поки місто не було деокоповане. Зокрема, 22 мешканці Бучі, які намагалися виїхати у бік Києва, було захоплені орками та розстріляні в спини із зав'язаними руками. Також задокументована страта російськими солдатами восьми полонених українців біля будівлі по вул. Яблунській, 144.

Тіло громадянки України вбитої російськими військовими у Бучі. Березень 2022 

Тіла розстріляних рашистами тероборонівців

* КП “Бучасервіс” (код ЄДРПОУ: 25689882) 

** ТОВ "СБМУ "Підряд" (код ЄДРПОУ: 25298093)

КиївВлада

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, буча, prozorro, закупівлі, відновлення україни, відновлення київщини, бучанська міська рада, вулиця яблунська, вулиця вокзальна, сбму підряд, володимир жуков