Біологічна зброя в руках росії, на скільки це небезпечно

Біологічна зброя в руках росії, на скільки це небезпечно
284527 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одне з найбільших вбивств радянської системи минулого століття могло б бути до сьогодні засекреченим, якби не зізнання самого вбивці. Мова йде про Степана Бандеру і те, як його застрелили саме з хімічної зброї, яку розробила росія. 

Офіційно тоді провідник ОУН загинув від серцевого нападу, але декількома роками пізніше, вбивця Бандери зізнався, що вистрелив йому в обличчя струменем розчину ціанистого калію. Це одна з сотні убивств, яке росії тоді провернула завдяки зброї масового ураження.

Пройшли роки, але методи досі діють. Мова про те, що росія виробляє біологічну зброю точиться не один десяток років. Ніхто не бачив ці лабораторії, кремлівська пропаганда все тримає за сімома замками. 

Але вчора, 14 березня, представник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу заявив, російська федерація продовжує розробляти біологічну зброю всупереч положенням Конвенції про біологічну зброю.

 "Сполучені Штати вважають, що Росія продовжує підтримувати програму наступальної біологічної зброї з порушенням своїх зобов'язань, взятих при підписанні Конвенції про біологічну зброю", – зазначив представник Держдепартаменту США.

Він також зазначив, що росія всіляко намагається відвести увагу в цьому питанні від себе.

За словами Неда Прайса, російські пропагандисти протягом багатьох років просувають неправдиву інформацію про так звані "лабораторії біологічної зброї" на території України. Таким чином у Кремлі намагаються виправдати свою військову агресію. З цією метою задіяні підконтрольні Кремлю ЗМІ, інформаційні сайти, пов'язані з російською розвідкою, і так звані експерти.

"Ці суб'єкти працюють разом, щоб постійно по краплі наповнювати інформаційне середовище брехливими наративами з метою створення ілюзії великої кількості голосів, що повторюють один одного", – заявив Прайс.

Біологічна зброя в руках росії, на скільки це небезпечно

Вважається, що бактеріологічна зброя, в чомусь, навіть небезпечніша за ядерну. Її властивості та особливості такі, що цілком можуть привести до повного знищення людської раси на планеті. 

Росія, коли була частиною Радянського Союзу, контролювала масштабну програму біологічної зброї, яку керувала агенція під назвою "Біопрепарат".

Після закінчення холодної війни міжнародні вчені почали працювати над її знищенням у 1990-х роках. Вони виявили, що радянські війська мали масове виробництво та використовували сибірську виразку, віспу та інші захворювання після того, як випробували їх на живих мавпах на півдні росії. Вони навіть завантажили спори сибірської виразки в боєголовки міжконтинентальних ракет великої дальності. Але чи були вони використані – до сьогодні невідомо. 

Станом на сьогодні, росія також є учасником Конвенції про заборону біологічної зброї 1972 року та Конвенції про заборону хімічної зброї 1993 року. Але не факт, що на практиці країна-агресор дотримується підписаних договорів. 

stopcor.org

Теги: Біологічна зброя,росія, окупанти, війна в Україні