Бійці 131-го розвідбату підірвали склад боєприпасів окупантів на узбережжі Херсонщини (відео)

Бійці 131-го розвідбату підірвали склад боєприпасів окупантів на узбережжі Херсонщини (відео)
356344 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знайшли й знешкодили. Бійці 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ виявили важливі об'єкти ворога на узбережжі ріки навпроти Херсона та навели на них артилерію за допомогою БПЛА. У підсумку росіян позбавили складу зі снарядами та спостережного пункту.

Відеокадри влучної роботи 131-го ОРБ на півдні оприлюднили ввечері 14 березня низка херсонських та всеукраїнських телеграм-каналів (зокрема, "ДвіЩ").

"Херсонщина, працює 131-й окремий розвідувальний батальйон. Одна із "пташок" Армії дронів допомогла скоригувати артилерію. Як результат — знищений склад боєприпасів та спостережний пункт ворога", – йдеться у повідомленні.

У ролику можна побачити яскраву детонацію ворожого боєкомплекту, який росіяни складували в будівлі на узбережжі однієї з заток Дніпра неподалік від Херсону. Можливо, йдеться про Олешки, де, за даними ветерана ЗСУ, військового блогера Кирила Недрі, декілька днів тому стався "керований кавунопад".

Зауважимо, 131-й окремий розвідувальний батальйон (131 ОРБ) – це підрозділ військової розвідки, який за організаційно-штатною структурою входить до складу Сухопутних військ України. З початку повномасштабного вторгнення підрозділ брав активну участь у обороні Миколаєва та Запоріжжя, а 10 листопада 2022 року бійці батальйону звільнили місто Снігурівка на Миколаївщині.

Наразі підрозділ виконує бойові завдання на Таврійському напрямку. 14 березня в телеграм-каналі 131-го ОРБ з'явився короткий огляд ситуації під Херсоном.  Розвідники повідомили, що противник регулярно відправляє своїх диверсантів на звільнені території правобережної Херсонщини. Мета таких заходів – розвідка наших позицій і коригування артилерії.

"Їхні командири відправляють у середньому по 20-30 осіб. Живими повертаються менше 10, або взагалі ніхто. На сьогодні одне з основних завдань ЗСУ на півдні – спробувати відсунути лінію фронту. Так вдасться мінімізувати втрати наших військ від артилерійських ударів, а також забезпечити мирне життя для місцевого населення. Тому підрозділи тероборони разом із регулярною армією також здійснюють вилазки на тимчасово окуповану територію", – зазначили представники батальйону.

stopcor.org

Теги: 131 ОРБ, війна в Україні,українська артилерія,склад боєприпасів