ДБР затримало посадовця Міноборони, який за хабарі переправляв ухилянтів за кордон

ДБР затримало посадовця Міноборони, який за хабарі переправляв ухилянтів за кордон
312737 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 березня стало відомо, що Державне бюро розслідувань затримало посадовця Міноборони, який за хабарі переправляв ухилянтів за кордон.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Полковник Міноборони України за свої "послуги" брав 9 тис. доларів США. За ці гроші чиновник готував висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби. Посадовця затримано спільно з СБУ під час передачі документів та отримання грошей від одного з військовозобов’язаних", – йдеться у повідомленні.

Під час слідства проведено низку обшуків. За місцем проживання підозрюваного вилучено документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин, зброя без дозвільних документів та гроші в іноземній валюті.

Посадовцю оголосили підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує позбавлення волі до 9 років.

Нагадаємо, 28 лютого стало відомо, що працівники ДБР затримали військовослужбовця, який вимагав гроші з інших військових за переведення їх з фронту у тил.

Також з ще одного військового він вимагав 180 тисяч гривень, щоб не притягати його до кримінальної та адміністративної відповідальності за скоєння правопорушень.

stopcor.org

Теги: Міноборони, Корупція,ухилянти,військовозобов’язані