У російського олігарха Фукса планують забрати «Харківську ТЕЦ-2»

У російського олігарха Фукса планують забрати «Харківську ТЕЦ-2»
27620 ПЕРЕГЛЯДІВ

Харківська обласна прокуратура в інтересах Міністерства енергетики звернулась до суду з вимогою розірвати договір концесії з компанією російського олігарха Павла Фукса щодо «Харківської ТЕЦ-2 Есхар». Про це редакції 368.media стало відомо з матеріалів судової справи № 922/639/23.

У березні Господарський суд  Харківської області прийняв позовну заяву про розірвання договору концесії «ТЕЦ-2 Есхар» від 20 квітня 2012 року, який був укладений з компанією ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» фактичним власником котрої є проросійський олігарх Павло Фукс.

Зазначимо, «ТЕЦ-2 Есхар» побудована в 1930 році. Зараз її потужність становить близько 100 МВт. Обладнання ТЕЦ складається з котлів паровиробництво 120 т (один котел) і 230 т (3 котли) на годину і двох турбін потужністю по 37 МВт, введених у дію в 1952-1957 роках.

Кабінет міністрів у жовтні 2011 року включив «ТЕЦ-2 Есхар» до списків об’єктів, які можуть бути віддані в концесію. Згідно з розпорядженням, концесіонерповинен був гарантувати збільшення обсягів виробництва, підвищення продуктивності праці, залучення інвестицій, збереження об’єктів соціальної сфери, надання житлово-комунальних послуг і використання об’єктів соціально-культурного призначення, а також не скорочувати кількість співробітників.

Наступного року Верховна Рада дозволила приватизацію ТЕЦ. До цього ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» постачала вугілля на «ТЕЦ-2 Есхар».

Зокрема, за 2011 року вона поставила вугілля на 414 млн гривень. Директором компанії є Олександр Данилюк.

Засновниками компанії зазначені офшорні компанії «Леттаєр Бізнес Корп.» з Сейшел та «Ко-Інвестментс Лтд», що зареєстрована у Белізі.

Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Олександра Нікітіна та Даря Гасан.

Варто зазначити, за інформацією Офісу генерального прокурора фактичним власником компанії є уродженець Харкова Павло Фукс, російський та український проросійський олігарх, засновник девелоперської компанії Mos City Group.

Теги: У російського олігарха Фукса планують забрати «Харківську ТЕЦ-2»,Харківська ТЕЦ-2,Харків,ТЕЦ,ТЕЦ-2,російський олігарх Фукс,російський олігарх ,олігарх Фукс,Фукс, Павел Фукс,Павло Фукс,Павло Фукс ,Павло Фукс Вікіпедія,Фукс Вікіпедія,Фукс Википедия,ТЕЦ-2 Есхар,ТЕЦ-2 ,Есхар, Харківська область,ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія»,ТОВ ДВ нафтогазовидобувна компанія,ДВ нафтогазовидобувна компанія,Леттаєр Бізнес Корп.,Ко-Інвестментс Лтд,Олександр Данилюк,Даря Гасан,Олександра Нікітіна,Mos City Group
Автор: wikibazacom