Окупанти "застрягли" у Бахмуті: у Росії бояться контрнаступу ЗСУ та намагаються прорахувати напрямки – ISW

Окупанти "застрягли" у Бахмуті: у Росії бояться контрнаступу ЗСУ та намагаються прорахувати напрямки – ISW
283451 ПЕРЕГЛЯДІВ

У російському інформаційному просторі зростає стурбованість щодо можливого контрнаступу України, оскільки окупаційні війська "застрягли" у Бахмуті.

Військові блогери та експерти держави-агресора припускають, що українські сили віддадуть пріоритет наступу на півдні проти Бердянська-Мелітополя у Запорізькій області чи Маріуполя-Волновахи у Донецькій області.

Деякі також припускають, що у наших сил оборони вистачить бойової потужності для того, щоб вибити загарбників одразу на двох напрямках: або в іншому районі на півдні України або вздовж лінії Куп’янськ-Сватове на північному сході Харківської області. Про це йдеться в аналітиці американського Інституту вивчення війни (ISW).

Один із військових блогерів РФ, пов’язаний із ПВК "Вагнер", визнав, що українські сили "перемелюють" кращу піхоту російських військ навколо Бахмута, щоб зменшити їхню здатність зупинити будь-які наступи ЗСУ. Він вважає, що Сили оборони України матимуть змогу рушити на південь, де зіткнуться з мінімальним опором Росії, на відміну від інших ділянок лінії фронту.

Інший військовий експерт із Росії також вважає, що українські сили завдадуть ударів по півдні України, тому що "зруйнований Крим" має стратегічне значення, а "зруйнований Донбас" – ні.

Нагадаємо: напередодні бійці 24-го окремого штурмового батальйону Сухопутних військ ЗСУ "Айдар" показали, як штурмують позиції найманців ПВК "Вагнер" у Бахмуті. Захисники ефективно атакують ворога у ближньому бою.

"Цього разу ми потрапили на зачистку. Тому що "вагнерівці" вже через три будинки втікали, коли ми розпочали роботу", – розповів захисник.

Теги: ISW,Бахмут, війна в Україні, окупанти,Вагнер,пвк вагнера,Інститут вивчення війни,зсу