СБУ спіймала поплічника РФ, який після звільнення Херсона хотів втекти до Придністров’я

СБУ спіймала поплічника РФ, який після звільнення Херсона хотів втекти до Придністров’я
28712 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чоловіка взято під варту, йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки України затримала підсобника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я. Чоловіка затримали у Вінницькій області.

"Їм виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини Південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю із російськими окупантами", - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник здавав каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей.

Насамперед ворога цікавили адреси будинків українських бійців, які раніше брали участь в антитерористичній операції на сході України.

За свою "лояльність" чоловік отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації "особливий статус", який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом, частину з награбованого він мав віддавати російським окупантам.

Після звільнення Херсона зловмисник втік у Вінницьку область під виглядом переселенця, там він оселився в одному з прикордонних із невизнаним Придністров’ям селищ та підшукував "варіанти" нелегального виїзду за межі України.

"Контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і своєчасно затримали його. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", у СБУ.

Наразі триває розслідування, зловмиснику загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Джерело

Теги: Херсон,Вінниця, Вінницька область,Україна, СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,Придністров’я, Російська агресія , Російська Федерація,РФ,Росія,підсобник РФ,поплічник РФ
Автор: wikibazacom