ЗСУ відбили понад 100 атак росіян на п’яти напрямках, - Генштаб

ЗСУ відбили понад 100 атак росіян на п’яти напрямках, - Генштаб
34677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на значні втрати, росіяни продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили 102 атаки ворога на вказаних напрямках", - зазначили у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено.

Продовжуються роботи з інженерного обладнання ворожих позицій у прикордонних районах Білгородської області.

Протягом доби окупанти обстріляли райони населених пунктів Волфін Сумської області та Стрілка, Малі Проходи, Червоне, Великий Бурлук та Бологівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Дворічне, Невське, Краснопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Верхньокам’яне. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворичне, Західне, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане та Чернещина Харківської області, Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка Луганської області, а також Сіверськ та Спірне Донецької області.

На бахмутському напрямі ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут. Також наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка та Іванівське. Ворожі обстріли зазнали, зокрема Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Годин Яр, Предтечино, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Північне, Першотравневе, Мар’їнка та Перемога. Ворожі обстріли зазнали районів населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Бердичі, Авдіївка, Тонечко, Водяне, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Гострое, Перемога, Вугледар, Времівка та Ненучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник веде оборону дії. Обстріли зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області, Берислав, Понятівка, Дніпровське та Білозерка в Херсонській області та Там.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 6 ударів - по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів.

Теги: Генштаб, Генштаб України,Генштаб ЗСУ,Генштаб Збройних сил,Генштаб Збройних сил України,Україна,Генеральний штаб, Генеральний штаб України,Генеральний штаб Збройних сил,Генеральний штаб Збройних сил України,Генеральний штаб ЗСУ,ЗСУ,ЗС України, Збройні Сили, Збройні Сили України,атаки росіян,Бахмут,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною,Росія, Російська агресія , Російська Федерація,Агресія, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України,авіація Сил оборони,авіація ,Лиманський напрямок, Бахмутський напрямок, Авдіївський напрямок, Мар’їнський напрямок, Шахтарський напрямок,Лиман,Авдіївка , Мар’їнка
Автор: wikibazacom