Яким буває обладнання для автоматизації бізнес-процесів у торгівлі?

Яким буває обладнання для автоматизації бізнес-процесів у торгівлі?
280029 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обладнання ID-SHOP допоможе вам спростити більшість бізнес-процесів, зменшивши витрати часу та ресурсів. Воно представлене кількома категоріями пристроїв, що використовуються на різних ділянках роботи підприємства. 

Термінали збору даних

Портативні комп’ютери, оснащені сканерами штрих-кодів та QR-матриць, мають зв’язок із централізованою обліковою системою. Вони здатні виконувати прибуткові й видаткові операції, надавати інформацію про товар та проводити інвентаризацію. Термінали збору даних (ТЗД) найчастіше використовуються в таких сферах:

  • складський облік;
  • виїзна торгівля;
  • управління залишками в промисловості;
  • контроль якості;
  • роздрібна торгівля.

Класичний термінал для збору даних — прямокутний пристрій з невеликим дисплеєм і клавіатурою. Однак технології не стоять на місці, а тому в продажу можна знайти й більш сучасні моделі у форматі смартфонів, планшетів та зап’ястних КПК. 

POS-термінал

Це робоче місце касира чи продавця, що автоматизує обслуговування клієнтів. Обладнання для автоматизації торгівлі ID-SHOP складається із сучасної комп’ютерної техніки. Зазвичай це моноблоки із сенсорними екранами. У їхньому невеликому корпусі розміщено всі необхідні для роботи компоненти. Додатково можуть підключатися зовнішні модулі — сканери, принтери тощо. 

Як і інші комп’ютери, POS-термінали можуть виконувати багато функцій. Вони транслюють рекламні ролики на дисплеї, підтримують роботу інтерактивних меню та прайс-листів, сигналізують про появу клієнта чи виклик офіціанта. Їх можна налаштувати для виконання будь-якої роботи — потрібно тільки підібрати відповідне програмне забезпечення. 

Додаткове обладнання

У більшості галузей, починаючи від ресторанного бізнесу та закінчуючи важкою промисловістю, використовуються лазерні сканери штрих-кодів. Вони працюють швидше й точніше за оптичні датчики (камери). Підбираючи такі пристрої, варто звернути увагу на такі їхні особливості:

  • можливість сканування 2D-кодів — QR-матриць;
  • наявність ударостійкого корпусу;
  • можливість роботи від вбудованої батареї чи Power Bank. 

Ще один важливий вид електронної техніки — принтери. Вони дають можливість друкувати різноманітні матеріали: цінники, етикетки, наклейки, документи тощо. Найважливішою характеристикою для них буде спосіб нанесення зображення. Прямий термодрук обмежує кількість кольорів і роздільну здатність, однак дає змогу отримувати більш надійну продукцію. Його найчастіше використовують для чеків та цінників. Термотрансфер друкує різноколірні етикетки та наклейки, однак його зображення більш чутливі до зовнішнього впливу. 

Теги: Обладнання ID-SHOP,Термінали збору даних,POS-термінал