Путінські олігархи Фрідман і Авен продають свої частки в Альфа-Банку щоб позбавитись санкцій

Путінські олігархи Фрідман і Авен продають свої частки в Альфа-Банку щоб позбавитись санкцій
59254 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські мільярдери Михайло Фрідман і Петро Авен продають свої частки в Альфа-Банку за $2,3 млрд, щоб звільнитися від західних санкцій. 

Про це пише Financial Times з посиланням на чотири джерела, які безпосередньо знайомі з угодою і документами по угоді.

Давній діловий партнер олігархів Андрій Косогов, на якого не поширюються санкції, нібито погодився купити частки Фрідмана та Авена у банку за 178 млрд рублів ($2,3 млрд) у кіпрської материнської компанії.

«Вони хочуть зробити все можливе, щоб позбавитися своїх російських активів, щоб санкції були зняті», — сказало виданню одне з джерел, знайомих з угодою. Причому жодних гарантій, що санкції буде знято, бізнесмени поки не отримали.

Фрідман переїхав до Лондона в 2015 році й давно оскаржує заяви про свою близькість до Кремля. Він та Авен володіють 45% Альфа-банку через люксембурзьку холдингову компанію, яка, у свою чергу, контролює кіпрську материнську компанію банку.

Михайло Фрідман та Володимир Путін

Михайло Фрідман та Володимир Путін

Петро Авен та Володимир Путін

Петро Авен та Володимир Путін

Продаж має бути завершено цієї весни і має бути схвалено регулюючими органами, у тому числі російським Центральним банком та податковими органами. Також може знадобитися схвалення санкційних органів США та ЄС.

Авен та Фрідман потрапили до персональних санкційних списків Євросоюзу та Великобританії навесні 2022 року, після початку повномасштабного військового вторгнення в Україну. В офіційному журналі ЄС Авен та Фрідман називалися «близькими до Путіна олігархами».

«Аргумент»

Теги: Петро Авен та Володимир Путін,Петро Авен ,Володимир Путін,Путін, Володимир Путін Вікіпедія,Путін Вікіпедія,США ,ЄС, Євросоюз,Великобританія,Михайло Фрідман,Фрідман,Михайло Фрідман Вікіпедія,Фрідман Вікіпедія,Кремль,Андрій Косогов,Альфа-банк,Лондон,Альфа-Банк, санкції
Автор: wikibazacom