Бійці ЗСУ ліквідували за добу 870 окупантів та відбили понад сотню атак, – Генштаб

Бійці ЗСУ ліквідували за добу 870 окупантів та відбили понад сотню атак, – Генштаб
295743 ПЕРЕГЛЯДІВ

З дня у день українські захисники боронять кордони України і відбивають кожен сантиметр окупованої росіянами території.

Так, станом на 10 березня, в Шевченкові дні в Україні, ЗСУ знищили ще 870 окупантів. Таким чином, загальні втрати росіян від початку повномасштабного вторгнення в Україну перевищують 156 990 осіб. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Крім того, за дослідженням CSIS, росія втратила в Україні більше військових, ніж СРСР в усіх війнах з часів Другої світової. За їхніми даними, впродовж першого року війни країна-агресорка щомісяця втрачала в Україні від 5000 до 5800 солдатів регулярних і нерегулярних військ. Для порівняння, у Чечні росія втрачала убитими від 95 до 185 солдатів на місяць, що за 15 років (з трирічною паузою) склало від 13 000 до 25 000 смертей.

Крім того, зазнають втрат росіяни і у військовій техніці. За останню добу ЗСУ знищили ще сім танків, шість БМП, один літак і дев'ять дронів.

Також за останні 24 години ЗСУ відбили 102 атаки рф на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. За добу росіяни здійснили запуск 95 ракет різного базування. Українські захисники знищили 34 ракети.

Також війська росії завдали 31 авіаційного удару, зокрема, використали вісім БпЛА типу "Шахед-136", половина яких була збита.

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні,втрати РФ,втрати окупантів,втрати росіян