Росіяни обстріляли найбільший коксохімічний завод України, будівля зруйнована вщент (відео)

Росіяни обстріляли найбільший коксохімічний завод України, будівля зруйнована вщент (відео)
300781 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окупанти атакували коксохімічний завод в Авдіївці. Відомо, що внаслідок цього постраждали люди.

Про обстріли повідомляє, сьогодні 8 березня, колишній генеральний директор підприємства Муса Магомедов. З його слів, внаслідок обстрілів одна з будівель не витримала та завалилася. Найстрашніше, що під завалами перебували люди.

Магомедов зазначив, що вдалося відкопати усіх чотирьох постраждалих внаслідок обстрілу. Один із них у важкому стані. Народний обранець висловив сподівання, що медикам вдасться поставити його на ноги.

"На честь 8 Березня "мишибратья" повоювали з будинками заводоуправління АКХЗ, завалили велику частину будівлі. Вдалося відкопати всіх 4 постраждалих, 1 із них важкий, везуть до лікарні. Сподіватимемося, що виживе", – йдеться в повідомленні.

Крім того, зі слів Магомедова, на коксохімічному перебували лише цивільні.

"На заводі – тільки цивільні. Але "визвольників" це не хвилює, навпаки, успішно вони воюють лише з жінками та дітьми", – написав депутат. 

А от глава Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш Суспільному дав коментар. Він зауважив, що у сховищах на території заводу від обстрілів окупантів переховується 80 людей. Правда, за його словами, поранених не четверо, а троє людей.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод є найбільшим не лише в Україні, а й у всій Європі. Він випускає 31 вид продукції, основним з яких є доменний кокс для металургії. На частку АКХЗ, припадає до 23 % виробництва доменного коксу в Україні.

stopcor.org

Теги: коксохімічний завод в Авдіївці, війна в Україні, окупанти