В очікуванні Рамштайну: окупанти намагаються "грати на випередження", атакуючи по всій лінії фронту

В очікуванні Рамштайну: окупанти намагаються "грати на випередження", атакуючи по всій лінії фронту
283162 ПЕРЕГЛЯДІВ

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ, російські війська ведуть наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Водночас на Запорізькому та Херсонському відтинках окупанти обороняються, проте на окремих ділянках півдня намагаються створити умови для переходу в наступ.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Олександр Штупун у зведенні від 6 березня.

На думку військового аналітика Дмитра Снєгирьова, масовані спроби наступу окупантів по всій лінії фронту пов’язані, зокрема, з українською інформаційною повісткою щодо висвітлення результатів Рамштайну.

"У такому випадку варто поставити себе на місце росіян. Їм не треба мати найефективнішу та найсильнішу агентурну розвідку. Достатньо моніторити українські ЗМІ та обробляти інформацію щодо того, скільки нашим військовим потрібно часу для отримання, оволодіння і розгортання нової зброї. Коли в українських ЗМІ лунають заяви щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ протягом двох наступних місяців, то варто поставити питання: чи збираються окупанти давати ці два місяці, щоб потім їх вибили зі зайнятих раніше територій? Думаю, ні, адже єдиний варіант – це вдарити на випередження", – коментує експерт.

Дмитро Снєгирьов

Снєгирьов зауважує, що в українському інформаційному просторі протягом року тривають обговорення тактико-технічних характеристик зброї, можливостей її застосування, її кількості, слабких та сильних сторін тощо.

"Тобто фактично даємо ворогу повністю розгорнуту картину та одночасно цим допомагаємо йому на фронті. На сьогоднішній день Україні необхідно терміново відкоригувати інформаційну повістку, а особливо щодо постачання новітньої зброї для військових та можливі напрямки контрнаступу, адже наразі ми самі даємо можливості МЗС росії займатися питанням зриву оборонних замовлень для нашої країни", – наголошує оглядач.

Він також додав, що часті останнім часом зустрічі західних партнерів у форматі "Рамштайн" обумовлені низкою причин. Серед них – зміна ставлення Заходу до так званих "червоних ліній", якими світ періодично лякає росія.

stopcor.org

Теги: Рамштайн, війна в Україні, окупанти,росія,ЗСУ