Несплата 2,2 млрд гривень податків: «Карпатнафтохім» не зміг скасувати арешт майна

Несплата 2,2 млрд гривень податків: «Карпатнафтохім» не зміг скасувати арешт майна
39582 ПЕРЕГЛЯДІВ

Миколаївський апеляційний суд відхилив скаргу ТОВ «Карпатнафтохім» на ухвалу слідчого судді Братського райсуду області, котрою накладено арешт на активи компанії у справі про ухилення від сплати понад 2,2 млрд гривень податків. Про це стало відомо з матеріалів судової справи №471/714/22.

За версією слідства службові особи «Карпатнафтохіму», діючи у змові з особами, яким підконтрольні кіпрські компанії Fanlo Holdings ltd  та Lukoil Investments Cyprus ltd, а також російська нафтова компанія «Лукойл», упродовж 2017-2021 років не включили до складу фінансового результату та об’єкту оподаткування податком на прибуток вартість списаної кредиторської заборгованості, в результаті чого занизили податок на прибуток на загальну суму 2,27 млрд гривень.

Окрім того, службові особи у період 2017- 2020 років за результатами проведених експортно-імпортних операцій занизили об’єкт оподаткування на суму 521 млн гривень. Також, у бухгалтерській звітності не відображені операції з постачання товарів ТОВ «Ольфіс» на суму 655 млн гривень, внаслідок чого занижено податок на прибуток на суму 98 млн гривень. Суд першої інстанції 7 жовтня 2022 року задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора про накладення арешту на нерухоме майно ТОВ «Карпатнафтохім».

Своєю чергою, 21 лютого 2023 року Миколаївський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

У переліку — 35 об’єктів нерухомого майна — адміністративні, виробничі будівлі й споруди, цехи, бази тощо, включаючи 8 земельних ділянок. Переважна більшість нерухомого майна — в Калуші. Також є об’єкти в колишньому Рожнятівському районі, селі Томашівці Калуського району, в місті Іршава Закарпатської області та місті Дрогобич Львівської області.

Власником  компанії раніше був російський «Лукойл», зараз — нідерландська Karpaty Chemical, бенефіціари якої Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький купили завод після того, як він потрапив під санкції. Після початку російського вторгнення підприємство зупинило роботу.

Джерело

Теги: Несплата податків,несплата,податки,Карпатнафтохім ,арешт майна,майно,арешт ,Лукойл,Ільхам Мамедов ,Ігор Щуцький,Україна,Миколаївський апеляційний суд,суд,апеляційний суд,ТОВ «Карпатнафтохім»,ТОВ Карпатнафтохім,Карпатнафтохім,Karpaty Chemical,ТОВ «Ольфіс»,ТОВ Ольфіс,Ольфіс,Fanlo Holdings ltd ,Lukoil Investments Cyprus ltd
Автор: wikibazacom