Три долі, одна мати – корупція (matriarchia corruptio)

Три долі, одна мати – корупція (matriarchia corruptio)
60924 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 квітня строки розслідування кримінального провадження за підозрою топ-керівників Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у розтраті 2,31 млн грн

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000001175 від 27.05.2021 за підозрою (шести осіб – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, до дев'яти місяців, тобто до 14.04.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Фактично усі керівники ДПСС України знаходяться під слідством та є такі відчуття, що останній із могікан повільно, але впевнено проявляє завзятість також отримати підозру про скоєння кримінального правопорушення. Не дослухається т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України Ольга Шевченко до слів Президента України, «ті чиновники, котрі не відповідають вимогам держави і українського суспільства надовго не затримаються на свої посадах.» Але усе по порядку.

Близько календарного місяця Ольга Шевченко очолює Держпродспоживслужбу України, але ні численні звернення суб’єктів господарювання про тиск посадовців Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області на бізнес спільноту регіону, а ні вимога Державної регуляторної служби України до Кабінету міністрів України викладена в листі від 08.12.22 року № 4444/20-22 про перевищення службових повноважень, а ні навіть доручення Ради національної безпеки і оборони України з приводу неправомірного перетину державного кордону начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Яніною Сергіївною не спонукало провести службову перевірку, порушити дисциплінарне провадження та відсторонити на час проведення цих заходів Яніну Аранчій від займаної посади. Більше того є усі підстави вважати, що Ольга Шевченко стала на шлях приховування не законних дій, а прямою мовою злочинної діяльності Яніни Аранчій і на це є достатні аргументи.

Згідно листа Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області до Полтавської обласної військової адміністрації № Вих-01-31/11/84 від 21.02.2023 можна зрозуміти, що існує «Відповідне рішення у формі погодження вищестоящим керівником заяви начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.»

Що вигадав і навіщо вів в оману, а по простому збрехав начальнику обласної військової адміністрації Дмитру Луніну відставний опер Юрій Першин відомо тільки останньому, зважаючи повторимося на його рівень фахової обізнаності та інтелектуальній обмеженості. Визначивши, що для закордонного відрядження потрібно погодження, а не наказ з усіма відповідними формулюваннями та підставами. А у зв яку зі змінами у чинному законодавстві держслужбовець має право перетинати державний кордон на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Але залишимо усі ці недоречності на розсуд правоохоронним органам, що дадуть оцінку кожній дії посадових осіб при розслідувані кримінальної справи. Дивую інше, абсолютна бездіяльність т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України Ольги Шевченко. Можливо вона як і її попередник живе в іншій країні та у інших реаліях, тож нагадаємо. РНБО ухвалила рішення, яке обмежує виїзд посадовців за кордон без мети державної важливості.Президент підписав указ про введення в дію відповідного рішення, а Кабінет Міністрів розробив такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження. Президент Володимир Зеленський заявив, що будь-який виїзд українських посадовців за кордон має здійснюватися винятково за рішенням Ради національної безпеки й оборони. Але для Ольги Шевченко та Яніни Аранчій і Указ Президента не указ.

Продовжимо розкручувати далі цей корупційний клубок та перейдемо до не менше цікавої історії. З початку лютого 2023 року проводяться заходи державного фінансового контролю Державною аудиторською службою України, державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області. Але перевірка фінансової діяльності відбувається якось дивно, практично тільки за період коли повноваження були у інших керівників при цьому абсолютно ігноруючи період роботи Аранчій Яніни Сергіївни. Приміром дуже прискіпливо перевіряється період роботи Пікуля Генадія Івановича. І зовсім нікого не турбує, що ця людина добровільно пішла захищати Вітчизну. (Автор статті, просить щирі вибачення у Геннадія Івановича за оприлюднення цієї інформації без дозволу.) За повідомленнями інсайдерів керівництво Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби здійснює тиск на перевіряючих, не цураючись залякуванням та погрозами. Причинами таких обставин є дружні відносини начальника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області Салогуб Ірини Іванівни з ректором Полтавського державного аграрного університету Аранчій Валентиною Іванівною, рідною матір’ю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Яніни Сергіївни. В підтвердження є той факт, що Салогуб Ірина Іванівна захищала кандидатську дисертацію в ПДАА, та на підставі рішення вченої ради Полтавської державної аграрної академії має місце присвоєння наукового ступеня кандидата економічних наук. 

З метою попередження корупційних ризиків та об’єктивного, неупередженого здійснення заходів державного контролю пропонуємо розглянути можливість проведення перевірки фінансової діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області працівниками головного офісу Державної аудиторської служби України. Тримаємо надію, що керівництво Державної аудиторської служби України з розумінням віднесеться до даної пропозиції та в подальшому проінформує суспільство про плідні результати своєї роботи.

За кілька днів до звільнення ми радили Андрію Юрійовичу Лордкіпанідзе набратися сміливості та написати заяву, навіть ручку було бажання подарувати. Ольга Петрівна Шевченко якщо у вас недостатньо рішучості приймати вольові правові рішення і ви вчергове бажаєте просто відсидітися у теплому місці нічого не роблячи, сьогодні це інша історія. Країна та її громадяни потребують реальних дій, а якщо ви не здатні забезпечити ці вимоги не займайте чиєсь місце, пишіть заяву та не будьте пустим баластом для Держави. Тому нагадуємо вам про ваш прямий посадовий обов’язок - реалізовувати пріоритети визначені Президентом України по боротьбі з корупцією. 

Теги: Андрій Лордкіпанідзе,Святослав Литошко,Янина Аранчій,Аранчій Дмитро Сергійович,Аранчій Янина Сергіївна,Яніна Аранчій,Аранчій,Держпродспоживслужби Полтавщини,Симоненко Василь Іванович,Першин Юрій Едуардович,Яковенко Юрій Валентинович,Корнійчук Артур Сергійович,Каспіч Валерій Олександрович,Держпродспоживслужба у Полтавській області,Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Аранчій Янина, Аранчій Янина Сергіївна, Україна, Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Полтава, Полтавська область, НАБУ, СБУ, СБ України, Прокуратура, Служба безпеки, Служба безпеки України, Аранчій Сергій Васильович, Аранчій Дмитро Сергійович, Аранчій Дмитро, Аранчій Сергій, корупція, Національне антикорупційне бюро України, Національне антикорупційне бюро, антикорупційне бюро, антикорупційне бюро України, Державне бюро розслідувань, Державне бюро розслідувань України, бюро розслідувань, бюро розслідувань України, контрабанда, Слуга народу, Народний депутат України Устенко Олексій Олегович, нардеп, Устенко Олексій Олегович, Устенко Олексій, Устенко, Довіра, ДПСС України, ДПСС,Держпродспоживслужба,Держпродспоживслужба Аранчій,Держпродспоживслужба Яніна Аранчій,Держпродспоживслужба України,корупція,Україна,Корупційний спрут Яніни Аранчій,Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Яніна Аранчій,Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Аранчій,Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області ,Начальник Головного управління Держпродспоживслужби Яніна Аранчій,Начальник Головного управління Держпродспоживслужби Аранчій,Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Яніна Аранчій,Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Аранчій,Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області ,Головне управління Держпродспоживслужби Яніна Аранчій,Головне управління Держпродспоживслужби Аранчій,Полтава,Головне управління Держпродспоживслужби ,Держпродспоживслужба ,Яніна Аранчій Полтава,Аранчій Полтава
Автор: wikibazacom