Геннадій Корбан продовжує судитися із загиблим на фронті Романом Ратушним

Геннадій Корбан продовжує судитися із загиблим на фронті Романом Ратушним
31517 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

На жаль, формат нашого видання не дозволяє матюкатися. Тому що цензурна лексика безсила у цій ситуації.

Як повідомив Vladimir Bondarenko, Геннадій Корбан продовжує судові позови із захисником Протасова Яру Романом Ратушним. У цьому не було б нічого особливого, якби Ратушний не загинув на фронті 8 червня 2022 року, захищаючи нашу країну від російських фашистів.

Нагадаємо, Роман Ратушний з 2018 року очолював громадську ініціативу «Протасів Яр», яка виступала проти забудови історичної місцевості Протасів Яр у центрі Києва. Забудовником виступала «Дайтона груп», бенефіціарами якої є Геннадій Корбан та Олег Левін. Хоча Корбан заперечує своє ставлення до ТОВ Дайтона Груп, директор цієї фірми на камеру заявив, що Корбан співзасновник-бенефіціар, крім того, його сестра Вікторія особисто заснувала ТОВ Будінвест-Капітал, яке володіло 50% у ТОВ Дайтона Груп. .

Після тривалого конфлікту Київрада повернула Протасовому Яру охоронний статус, а справа перейшла до судових інстанцій. Серед інших судових позовів представники забудовника, у тому числі й Геннадій Корбан, подали позов до Романа Ратушного про «захист честі та гідності» та стягнення з нього «моральної шкоди». Одним із представників Корбана був Андрій Смирнов, який незабаром став заступником голови Офісу президента Зеленського.

Після загибелі Ратушного на фронті Кличко публічно пообіцяв уберегти Протасів Яр від забудови.

Але все це не завадило Геннадію Корбану і далі позиватися до вже загиблого Романа Ратушного. 5 грудня 2022 року Касаційний цивільний суд призначив справу про розгляд позову Геннадія Корбана до Романа Ратушного на розгляд на 08 лютого 2023 року:

Що просто відбирає мову: як відповідач значиться Ратушний Роман Тарасович. Суд міг і не знати про смерть Ратушного (припустимо таку теоретичну можливість) і просто скопіював дані позовної заяви у оголошенні про призначення справи до слухання. Але те, що про смерть свого «кривдника» не знав Корбан та його адвокати – дуже сумнівно.

Що ж хоче Геннадій Корбан? А хоче він «Стягнути в рівних частинах з Громадської організації «Захистимо Протасів яр» (ЄДРПОУ 43121319) та Ратушного Романа Тарасовича на користь Корбана Геннадія Олеговича 100 000, 00 грн. витрат на професійну юридичну допомогу, 12 948, 00 судового збору та 27 000, 00 грн. витрат на проведення психологічного дослідження»:

«100 000, 00 грн. витрат на професійну правничу допомогу» - це, зокрема, і нинішньому заступнику керівника Офісу президента України Андрію Смирнову, який «надавав правничу допомогу» Корбану.

Щоправда, 8 лютого 2023 року Верховний суд трохи засумнівався у запитах на Корбана та відправив справу до апеляції, призначивши її до розгляду на 22 березня 2023 року.

Як назвати всю цю історію – вирішуйте самі. Як називати Геннадія Корбана у всьому цьому – також вирішуйте самі. Але те, що робить Корбан, мабуть, переплюнуло за рівнем підлості навіть вчинок голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк, яка прибігала до госпіталю до важкопораненого воїна Олега Симороза з’ясовувати стосунки.

Втім, про мораль тут, мабуть, говорити недоречно: на кону стоїть майже 18 га землі практично у центрі Києва. Що, порівняно з ними, смерть якогось там чергового екоактивіста, який помер за країну, яку треба дограбувати, поки що є час?

Джерело

 

Теги: Геннадій Корбан,Корбан,Геннадій Корбан Вікіпедія ,Корбан Вікіпедія,Україна,Роман Ратушний ,Протасів Яр,Російське вторгнення 2022 року,Левін,Олег Левін,ТОВ Будінвест-Капітал,Будінвест-Капітал,Будінвест,Дайтона груп,ТОВ Дайтона Груп,Київрада ,Симороз Олег, Шуляк Елена, Смирнов Андрей, Забудовники, Застройка, Будинвест-Капитал, Корбан Виктория,Дайтона Групп, Левин Олег, Застройщик, Протасов Яр, ОО "Защитим Протасов Яр", Судиски, Ратушный Роман, Ратушний Роман, Корбан,Рейдерство
Автор: wikibazacom