Окупанти підсилюють угруповання під Вугледаром: готують наступ на двох напрямках, – Машовець

Окупанти підсилюють угруповання під Вугледаром: готують наступ на двох напрямках, – Машовець
46964 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російське командування розглядає взяття Вугледару на Донеччині як пріоритетну задачу: після низки провальних боїв і втрати понад 130 одиниць броньованої техніки ворог продовжує перекидати на цей відтинок фронту додаткові резерви. Причому заради цього готовий пожертвувати навіть можливими контратаками під Кремінною. Ймовірно, задля збереження "сухопутного коридору" окупанти наступатимуть одразу на двох напрямках півдня.

Попри попередній "альтернативний успіх" під Вугледаром, який обернувся для противника колосальними втратами (до прикладу, лише на одній світлині від 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців можна роздивитись 18 тіл мертвих окупантів на клаптику поля в кілька квадратних метрів), росіяни не полишають ідеї просунутися на цьому напрямку.

Як повідомив 2 березня американський військовий аналітик Def Mon, російське командування перекидає війська з-під Кремінної на Луганщині на Вугледарський напрямок. Такий хід експерт називає "цікавим" рішенням, оскільки на Кремінському напрямку окупанти нібито мали певні можливості для контрнаступу (якими не скористалися), а от під Вугледаром на них майже гарантовано може чекати черговий провал.

Детальніше розклад сил під Вугледаром на Донеччині проаналізував полковник ЗСУ, експерт з оборонного планування, координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець. Він зауважив, що командування військ противника закінчує перегрупування своїх сил та засобів на Новопавлівському (Вугледарському) напрямку.

Саме на цей відтинок прибули підрозділи, що протягом зими проходили підготовку на полігонах у Білорусі. Сюди ж противник переміщує підрозділи принаймні двох дивізій ТрВ.

"На цей же напрямок раніше переміщено до двох рот типу "Шторм" зі складу 136-ї ОМСБр, а також додаткові сили та засоби 14-ї ОБр СпП (до одного зведеного тактичного загону). Також на базі десантно-штурмового батальйону 155-ї ОБр МП ТОФ (м. Маріуполь) командування противника організувало процес інтенсивного відновлення рівня боєздатності підрозділів бригади", – наголошує Машовець.

Відтак, протягом поточного та наступного тижня експерт прогнозує зростання інтенсивності штурмових дій ворога на Вугледарському напрямку. За його оцінкою, граничний термін готовності "ударного кулака" противника до відновлення наступу на Новопавлівському напрямку – 4-5 березня.

При цьому аналітик не виключає, що одночасно із відновленням наступальних дій на Вугледарському напрямку противник спробує активізувати свої дії на Запоріжжі – в районі населених пунктів Мала Токмачка, Малі Щербаки та Степове на Оріхівському напрямку – з метою сковування сил та засобів Сил оборони України та неможливості здійснення ними маневру на сусідній напрямок.

На цьому тлі ворог продовжує обстрілювати Вугледар з усіх наявних типів зброї. Про це свідчить супутниковий знімок, датований вечором 2 березня. На зображенні видно численні спалахи й пожежі на південних околицях незламного міста.

Нагадаємо, на Вугледарському напрямку воїни 15-ї окремої бригади артилерійської розвідки виявили і знищили замаскований ворожий паливозаправник разом із екіпажем. Поля Донеччини всіяні знищеною російською технікою й тілами загиблих окупантів. Однак ворог не припиняє спроб штурмів.

Джерело

Теги: Машовець,Окупанти підсилюють угруповання під Вугледаром,Вугледар,Окупанти ,Окупанти підсилюють угруповання,угруповання,окупант,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна Росії проти України, Росія, Російська агресія ,агресія, Російська Федерація,РФ, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна з Росією,Донеччина,Російське командування,командування,Україна,Луганщина, Кремінна,ЗСУ,ЗС України, Збройні Сили, Збройні Сили України,Костянтин Машовець
Автор: wikibazacom