Відпрацьовував гроші Медведчука: що ексбанкір Олексій Омельяненко ховає у київському монастирі УПЦ?

Відпрацьовував гроші Медведчука: що ексбанкір Олексій Омельяненко ховає у київському монастирі УПЦ?
305835 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки одіозний Віктор Медведчук причаївся в росії, його люди в Києві продовжують славити "руський мір"? Трійця "православних" діячів – музикант Олег Карамазов, журналіст Юрій Молчанов та банкір Олексій Омельяненко, які тісно співпрацювали з кумом путіна, – заснували громадську організацію проросійського характера на території Свято-Покровського монастиря. І, за даними реєстрів, вона досі не припинила свою діяльність.

Подробиці діяльності ГО "День Хрещення Русі", співзасновником якої є фігурант кримінальної справи про розкрадання бюджетних коштів, ексрегіонал Олексій Омельяненко, дізналась журналістка "СтопКору" Наталія Дігтяр.

Коли Омельяненка затримали у справі виведення грошей з "Укргазбанку", його друзі-священники з церков Московського патріархату публічно підтримали банкіра в соцмережах і закликали молитися за нього. А один з них – настоятель Свято-Покровського монастиря – благословив підозрюваного.

За дивним збігом, саме за адресою цього "святого місця" в Києві була зареєстрована громадська організація "День хрещення Русі", створена Олексієм Омельяненком та його соратниками з когорти Медведчука – проросійським журналістом Юрієм Молчановим і рокером Олегом Кривошеєю, відомим як один з "Братів Карамазових". Усі троє були частими гостями на ефірах медведчуківських телеканалів 112 та NewsOne, де транслювали вигідні Москві меседжі.

Трійця лідерів ГО ''День Хрещення Русі'' тісно пов'язана з Медведчуком

"У 2006 році представники громадськості, ділових кіл, діячів культури та мистецтва під духовним керівництвом Архімандрита Ісаакія об'єднуються у Міжнародну громадську організацію "День Хрещення Русі". Головою організації було обрано Олега Кривошея (Карамазова). Одним із її головних завдань стало створення традиції щорічного святкування Дня Хрещення Русі народами України, Росії, Білорусі та інших країн", – зазначається на сайті монастиря.

Аби дізнатись, в якому режимі промосковська організація існує сьогодні, редакція "СтопКору" спробувала зв'язатись із представниками ГО за вказаним при реєстрації номером телефону. Та отримали дивну відповідь: організація досі юридично зареєстрована, але нібито не діє. А в самому монастирі церковники заявили, що такої організації на їхній території взагалі ніколи не було.

Чи це дійсно так? І чому факт існування організації Омельяненка так ретельно приховують? "СтопКор" продовжує розслідування.

Нагадаємо, нардеп Павло Халімон у розпал війни придбав розкішний особняк на 500 квадратів у колишнього секретаря покійного діяча Московського патріархату Володимира Сабодана. А його сусідом і частим гостем виявився "православний банкір" Олексій Омельяненко, який свого часу дивом уник відповідальності за привласнення сотень мільйонів бюджетних гривень.

stopcor.org

Теги: Павло Халімон,Олексій Омельяненко,Олексій Омельяненко банкір,Олег Карамазов,Юрій Молчанов,Віктор Медведчук