Китай витрачає мільярди доларів на проросійську пропаганду, – The Guardian

Китай витрачає мільярди доларів на проросійську пропаганду, – The Guardian
46259 ПЕРЕГЛЯДІВ

Координатор Центру глобальної взаємодії, який є органом Держдепу США, Джеймс Рубін заявив, що Китай витрачає мільярди доларів на пропаганду, яка грає на руку Кремлю у війні проти України.

Про це повідомляє The Guardian.

"Колодязь отруєний китайською та російською дезінформацією – це згубно", – сказав Рубін.

За його словами, росія і Китай витрачають мільярди доларів на маніпулювання інформацією, але Пекін навіть перевершив Москву в цьому плані, бо витрачає набагато більше і працює в усьому світі. Китай продовжує оприлюднювати аргументи рф про війну в Україні та заявляє, що її нібито розпочало НАТО, а не сама росія.

"Ми, як нація, і Захід не поспішаємо реагувати, і це справедливе судження, що ми стоїмо перед дуже-дуже великим викликом. У комунікаційному просторі узгодження між Китаєм і росією близьке до завершення", – додав він.

Паралельно Рубін заявляє, що світ повинен об'єднатися навколо російської та китайської дезінформації, щоб не стати її жертвою, тому, наприклад, він негативно реагує на скорочення працівників Всесвітньої служби BBC.

"Відвертість BBC є одним із великих надбань західного світу. Якщо ми збираємося боротися із дезінформацією, яка є реальною та гіршою, ніж я коли-небудь думав, з боку Китаю, росії в усьому світі, нам знадобиться єдність союзників, союзницький розподіл праці", – повідомив він.

Джерело

Теги: Китай, Росія,російська пропаганда,пропаганда,Китай витрачає мільярди доларів на проросійську пропаганду,проросійська пропаганда,Кремль,Джеймс Рубін,Рубін,Держдеп США,Держдеп ,США,НАТО, війна в Україні,Війна, Війна з РФ, Війна з Росією, Російська Федерація, Російська агресія ,РФ, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України
Автор: wikibazacom