Бізнес з Демінським і зв'язки з Кличком: що приховує "головний ювелір" Києва Кьоніг?

Бізнес з Демінським і зв'язки з Кличком: що приховує "головний ювелір" Києва Кьоніг?
51241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Він володіє понад десятком ювелірних бутіків у Києві, забезпечує коштовними прикрасами українських "зірок" і політиків та є єдиним офіційним дилером в Україні всесвітньо відомих брендів Tiffany, Bulgari, Van Cleef & Arpels та інших. Американський мільйонер Роберт Кьоніг увірвався до топ-100 українських багатіїв за версією Форбс і є активним учасником світського життя столиці. Але хто або що стоїть за успіхом бізнесмена? І до чого тут гральний бізнес родини Кличків?

За лаштунки красивого життя столичного бомонду " target="_blank" rel="follow noopener">зазирнула журналістка "СтопКору" Діана Ловська.

Tiffany, Montblanc, Alfred Dunhill, Roger Dubuis, Van Cleef & Arpels, Bulgari – назви цих брендів чули всі. Носити коштовності й годинники від всесвітньо відомих виробників полюбляють успішні бізнесмени, селебритіз, політики, їхні дружини та коханки. А вишукані магазини в самому центрі Києва ще більше підкреслюють статус цих брендів.

Як можна здогадатись, цінники там – чималі. Наприклад, браслет Bulgari можна придбати за 10,5 тисячі доларів, а середня вартість годинників Roger Dubuis – за 133 тисяч "зелених".

Кому належать дорогі бутіки у серці столиці?

Офіційним та єдиним представником зазначених ювелірних компаній в Україні є бізнесмен з американським паспортом – Роберт Кьоніг. Ще декілька років тому відомий у вузьких колах мільйонер мав у столиці 15 бутіків, що дозволило йому потрапити в український рейтинг Форбс. Він займає 8 місце серед найбагатших експатів країни, а його статки сягають сотень мільйонів доларів.

Власник ювелірних бутіків Роберт Кьоніг
Власник ювелірних бутіків Роберт Кьоніг

Власник ювелірних бутіків Роберт Кьоніг

Пан Кьоніг є активним учасником світських заходів Києва. Урочисте запалення вогнів ялинки від Tiffany, гала-вечір ювелірного будинку Bulgari, дитяче свято в ресторані "Санпаоло", презентації годинників, кінопрем'єри – усюди Роберт – спонсор або головний гість заходу.

Катерина Осадча, Юрій Горбунов, Потап, Дмитро Гордон, Михайло Радуцький, Володимир Остапчук, Наталія Череп, Дмитро Кулеба та багато інших знаменитостей не лише входять у коло спілкування Кьоніга, а й, за сумісництвом, є його клієнтами. Крім того, Кьоніга часто можна побачити на боксерських поєдинках.

Адже його поєднують дружні й ділові стосунки з родиною Кличків.

Зокрема, співзасновником однієї з фірм американця ТОВ "Кватро М" виступив брат мера столиці – Володимир Кличко.

Ба більше, до рук "СтопКору" потрапили дуже цікаві папери, а саме – угода між "Клівла Фемелі", Робертом Кьонігом та Павлом Демінським. "Клівла Фемелі" являє собою фірму Володимира Кличка, зареєстровану у князівстві Ліхтенштейн. Основний вид її діяльності – організація азартних ігор. Зокрема, й через дочірні структури в Україні.

Своєю чергою, Павло Демінський – багаторічний соратник голови КМДА Віталія Кличка. Об'єднує їх не лише спільне володіння низкою компаній, а й статусна посада: Демінський від самого початку каденції Кличка-старшого є радником міського голови Києва. Цей позаштатний пост він зберігає і нині.

"Втім, його впливовість визначається не посадою. За інформацією DS News, кабінет Демінського знаходиться навпроти кабінету Київського міського голови, не просто на одному поверсі, а в одному приміщенні. Приймальня – одна на двох, як і секретар", – зауважує Діана Ловська.

Павло Демінський є давнім бізнес-партнером сім'ї Кличків.

Зокрема, саме він контролює фірму Black Sea Investment Group – "Чорноморська інвестиційна група".

Як зазначено на сайті самої компанії, Black Sea Investment Group володіє величезним досвідом в управлінні об'єктами нерухомості різного призначення площею понад 400 тис. кв. м, а її досвід на міжнародних фінансових ринках обчислюється кількома мільярдами доларів. Компанія надає послуги з залучення інвестицій та управління проєктами.

Віталій Кличко

Зважаючи на масштаб таких бізнес-зв'язків, журналістів зовсім не дивує вплив, який має Демінський в адміністрації Кличко. Офіційно Павло Васильович входить до персонального складу штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Але доречніше сказати – будь-якої ситуації: за інформацією ЗМІ, жоден документ не проходить повз його стіл.

"Саме "права рука" Кличка вирішує, які документи потраплять на стіл меру Києва, а які – ні. Які питання відкинути, чому дати хід, а що – "поставити на утримання". Перш ніж прийти з будь-яким питанням до мера, вся вертикаль КМДА, починаючи від його заступників, директорів департаментів та до керівників комунальних підприємств, спочатку погоджує питання в кабінеті у Демінського. Якщо там отримуєте "зелене світло", то й мер дасть добро, оскільки приймає рішення на підставі його рекомендацій", – зазначають інсайдери.

Яке відношення структури мера Києва та "сірий кардинал" Демінський насправді мають до ювелірного бізнесу пана Кьоніга?

"СтопКор" хотів запитати про це "ювелірного короля" особисто, знаючи, що він перебуває в Україні, однак неочікувано той повернувся до Штатів. Чи збіг це? Наразі невідомо. А наша редакція продовжує розслідування та вже готує наступний матеріал серії, де розповість ще більше цікавих подробиць з життя мільйонера, а також його клієнтів.

Джерело

Теги: Власник ювелірних бутіків Роберт Кьоніг,Роберт Кьоніг,Кьоніг,Україна,Tiffany, Bulgari, Van Cleef & Arpels,Roger Dubuis,Bulgari ,браслет Bulgari ,Катерина Осадча, Юрій Горбунов, Потап, Дмитро Гордон, Михайло Радуцький, Володимир Остапчук, Наталія Череп, Дмитро Кулеба,Володимир Кличко,ТОВ "Кватро М" ,ТОВ ,Кватро М,ТОВ Кватро М,Клівла Фемелі,Павло Демінський,Демінський,КМДА ,Віталій Кличко,Кличко,Black Sea Investment Group,Чорноморська інвестиційна група
Автор: wikibazacom