Епічний бій під Мар'їнкою: боєць 79-ї ОДШБр підстрелив з "Джавеліна" п'ять ворожих танків (відео)

Епічний бій під Мар'їнкою: боєць 79-ї ОДШБр підстрелив з "Джавеліна" п'ять ворожих танків (відео)
266472 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поклали цілу колону російської бронетехніки з "Джавеліна". Воїни 79-ої окремої десантно-штурмової бригади дають гідну відсіч окупантам на одному з найскладніших напрямків – біля Мар'їнки на Донбасі, де противник атакує переважаючими силами 24/7.

Відео унікального бою, який увійде в історію сучасного військового мистецтва завдяки рекордним показникам знищення ворожої бронетехніки з ПТРК, оприлюднили 28 лютого на офіційній сторіці Міністерства оборони України у Твітері.

"Мар'їнка Донецької області. Український воїн, блискучий оператор "Джавеліна", в одному бою знищив п'ять російських танків! Американська зброя в українських руках творить дива. Загалом на цьому напрямі противник втратив п'ять танків і сім БМП цього дня", – йдеться у дописі.

Результативна контратака – на рахунку воїнів славетної 79-ї ОДШБр. Це – військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ ЗСУи чисельністю у бригаду, що базується у м. Миколаїв. У листопаді минулого року бригада брала участь у боях на півдні та звільненні правобережжя Херсонщини, а пізніше була передислокована на один з найважчих напрямків – Авдіївський на Донеччині.

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ, російська федерація зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили понад 60 атак противника на зазначених напрямках.

Зокрема, противник здійснив декілька безуспішних наступів в напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області, а також обстріляв з мінометів та артилерії райони населених пунктів Авдіївка, Ласточкине, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Невельське, Мар’їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.

stopcor.org

Теги: Джавелін,79 ОДШБр,Мар'їнка, війна в Україні,ЗСУ,танк