Член правління «Укрзалізниці» В’ячеслав Єрьомін налагодив схему заробітку на сухопутному зерновому коридорі

Член правління «Укрзалізниці» В’ячеслав Єрьомін налагодив схему заробітку на сухопутному зерновому коридорі
51705 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мало хто знає, але зерновий коридор існує не лише на морі, а й на сухопутних кордонах України. Так, ще минулого року Австрія простягла руку допомоги Україні та було створено залізничний маршрут із вивезення вітчизняної сільгосппродукції зі збільшеними обсягами вантажів.

Але, як завжди, для одних війна, а для інших – мати рідна, як кажуть наші шалені сусіди. Такою матір’ю вона виявилася для члена правління «Укрзалізниці» В’ячеслава Єрьоміна, який швидко зорієнтувався та почав створювати для деяких компаній режим найбільшого сприяння.

Користуючись своїм службовим становищем члена правління Укрзалізниці В’ячеслав Єрьомін надав ексклюзивне право оренди вагонів компанії ADM Ukraine LLC для перевезень вантажів до Угорщини. За фактом виходить, що ADM Ukraine LLC захопила монопольне становище у перевезенні своєї продукції до Угорщини – решта бажаючих скористатися рухомим складом «Укрзалізниці» змушена задовольнятися тим, що залишилося після ADM Ukraine LLC.

Крім того, Єрьоміним надано негласну вказівку про «особливо лояльне» ставлення до компанії ADM Ukraine LLC на всьому шляху проходження її вантажів. Це, у свою чергу, дає значні переваги перед конкурентами – вантажі ADM Ukraine LLC йдуть без затримок і в першу чергу..

Угорська Rail Cargo Hungaria, в особі пана Laszlo Kiss та Imre Kovacs, також була «зацікавлена» українськими партнерами і за сприяння у наданні вагонів потрібної компанії їм було запропоновано отримувати винагороду, приховану у завищеній вартості перевантаження продукції з широкопутного вагона у вузьколейний на угорській.

Вартість послуги перевантаження у контракті завищена на 10-11 євро та становить 25 євро за тонну, хоча ринкова вартість не перевищує 15 євро. Обсяг перевезень на місяць становить приблизно 10-12 тисяч тонн, що приносить непоганий додатковий заробіток учасникам схеми.

Така схема, яку налагодив Єрьомін у співдружності з ADM Ukraine LLC та нашими «палкими друзями» з Угорщини, користуючись тим, що Австрія пішла назустріч Україні у лихоліття.

 

Але через це викликає законну цікавість як особистість самого пана Єрьоміна, так і фірма ADM Ukraine LLC, яка користується такою дорогою для України прихильністю члена правління «Укрзалізниці».

В’ячеслав Єрьомін

 

Ще нещодавно В’ячеслав Єрьомін працював операційним директором «Укрзалізниці». Звідки бул звільнений 4 квітня 2020 року. Відповідний наказ підписав тодішній в.о. голови правління компанії Желько Марчек. Проте Єрьомін поновився на посаді через суд восени 2021 року і отримав компенсацію 3 800 000 гривень «невиплаченої зарплати».

В’ячеслав Єрьомін

Очевидно, рішення суду справило на нове керівництво країни таке сильне враження, що Кабмін у травні 2022 року запровадив В’ячеслава Єрьоміна до складу правління Укрзалізниці.

Як було сказано в постанові Кабміну, у зв’язку з тим, що «багаторічний досвід роботи фахівців у залізничній галузі дозволить підвищити ефективність роботи компанії в умовах війни та приймати стратегічні рішення щодо розвитку та відновлення суспільства».

Що ж – зважаючи на все, в Уряді не помилилися – В’ячеслав Єрьомін «значно підвищив ефективність». Щоправда, не зовсім ту, що очікувалося, але, здається, він ділиться своїми доходами з тим, ким треба.

 

А тепер торкнемося улюбленого контрагента Єрьоміна – компанії ADM Ukraine LLC, якій надано режим найбільшого сприяння. Це – дочірнє підприємство міжнародної агропромислової корпорації Archer Daniels Midland Company, основним напрямком діяльності якого є виробництво олії та торгівля зерновими культурами.

Присяжнюк Ірина Олексіївна

Генеральний директор – Ірина Присяжнюк.

Присяжнюк Ірина Олексіївна

Подальша перевірка у відкритих реєстрах призводить до цілком очікуваного результату – така улюблена фірма члена правління «Укрзалізниці» перебуває у всіх мислимих та немислимих списках санкцій:

В’ячеслав Єрьомін

У тому числі і від Ради Національної Безпеки та Оборони України, куди входить прем’єр-міністр України, який призначав Єрьоміна на його нинішню посаду.

Запитання – а навіщо тоді всі ці санкції? - Вже навіть не риторичне. Таке враження, що списки санкцій служать своєрідним розпізнавальним знаком «свій-чужий» - усі без винятку компанії, які потрапляли протягом останніх трьох років у корупційні скандали з вищими чиновниками України, перебувають під дією санкцій.

Але повернемося до пана члена правління Укрзалізниці В’ячеслава Єрьоміна. За останніми даними він вирішив розширити свій бізнес на Австрію. Від імені новоствореної асоціації «Україна-Австрія» він вирішив підготувати звернення до керівництва «Укрзалізниці» з проханням про збільшення кількості рухомого складу та зниження тарифів для перевезень вантажів через Угорщину до Австрії.

Чим закінчиться це прохання до фактично самого себе - можна не гадати. А заплатить за все це, звісно, Україна, це також цілком зрозуміло.

Джерело

 

Теги: В’ячеслав Єрьомін,УЗ,Укрзалізниця В’ячеслав Єрьомін ,Укрзалізниця,Укрзалізниця Єрьомін ,Єрьомін ,схема заробітку на сухопутному зерновому коридорі,сухопутний зерновий коридор,зерновий коридор,Зерно,ADM Ukraine LLC,Желько Марчек,Марчек,Archer Daniels Midland Company,Присяжнюк Ірина Олексіївна,Присяжнюк Ірина ,Присяжнюк , Рада Національної Безпеки та Оборони України, Рада Національної Безпеки , Рада Національної Безпеки та Оборони ,Рада національної безпеки та оборони України ,РНБО,РНБОУ,Еремин Вячеслав,Укрзализныця ,зернова угода ,зерновое соглашение ,Зерно ,експорт ,Коррупция,Махинации,махінації,Грузоперевозки,Rail Cargo Hungaria,Венгрия,Laszlo Kiss,Imre Kovacs,Корупція,Марчек Желько,Archer Daniels Midland Company ,Присяжнюк Ирина,СНБО,монополия,Угорщина,Австрия,Санкції
Автор: wikibazacom