Розрив "Прориву": ЗСУ знищили під Кремінною російський танк Т90М (відео)

Розрив "Прориву": ЗСУ знищили під Кремінною російський танк Т90М (відео)
333814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни планували прорвати позиції ЗСУ під Кремінною, натомість втратили черговий "Прорив". Ворожий танк Т90М було знищено в лісі на Луганщині, а в мережі з'явилися кадри підриву бронемашини, відзняті з різних ракурсів. Крім того, зафіксоване транспортування трофейного "Прориву" (цього або іншого) українськими дорогами.

Відео, на якому російський танк Т90М "Прорив" яскраво палає у лісопосадці на Луганщині, оприлюднила 22 лютого ввечері моніторингова ініціатива DeepState. Аналітики проєкту геолокували точку вибуху: він стався неподалік місця з красновмоною назвою "Братська могила", неподалік населених пунктів Серебрянка й Білогорівка та у 7 км від Кремінної.

 

"Підбитий російський танк Т90М "Прорив", який не прорвався і навіки залишився в Кремінських лісах. Варто зазначити, що ворог намагається не просто стояти в обороні, а контратакувати і відбити втрачені позиції, про що говорить сама локація. Цей напрямок набирає все більше і більше обертів бойових дій", – зазначають у DeepState.

Кадри підриву ворожого Т90М під Кремінною на Луганщині з іншого ракурсу опублікував військово-політичний оглядач, один з координаторів групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його оцінками, це вже 53-й задокументований випадок знищення хваленого російського "Прориву" в Україні.

 

Однак, якщо враховувати не зафіксовані на фото чи відео епізоди, рф за час повномасштабної війни могла втратити набагато більше своїх сучасних танків – понад 80. Транспортування одного з затрофеєних бійцями ЗСУ "Проривів" (цього ж або вже іншого) також потрапило в мережу 22 лютого.

Кадри, на яких американська вантажівка Oshkosh HET (M1070) тягне трофейний найсучасніший діючий російський танк Т-90М "Прорив" українськими дорогами, спочатку виклав у своєму тікток-акаунті один з бійців Збройних сил України, а потім їх поширили в Твітері та інших соцмережах.

stopcor.org

Теги: танк Т90М,ЗСУ ,танк т90м прорыв,Кремінна, війна в Україні