Крав телефони та техніку: ДБР викрило афери головного господарника Київської митниці

Крав телефони та техніку: ДБР викрило афери головного господарника Київської митниці
324092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Митник розробив щонайменше три схеми з привласнення електроніки, будівельних та побутових товарів, які зберігалися на складах митниці, на загальну суму у понад 40 мільйонів гривень.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці. Його підозрюють у системному розкраданні підпорядкованого майна. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

Вказується, що з 2020 року митник розробив схеми, як забирати конфісковані на митниці товари.

"Щоб непомітно вивезти зі складів митниці смартфони, чиновник зі спільниками виготовили муляжі, якими заміняли справжні телефони. Муляжі зовні та вагою не відрізнялись від оригінальних виробів", – повідомили у відомстві.

Для вивезення будівельних матеріалів спільники підготували мішки, які візуально були схожі на мішки з будівельними матеріалами, але наповнені пінопластом. У такий спосіб зловмисники вивезли з митниці побутові товари без складання будь-яких актів прийняття-передання.

У ході обшуків у митника знайдено посвідчення особи з інвалідністю, що дозволило йому вільно перетинати кордон, зокрема задля збуту вкраденого товару. Основну ж кількість товару чиновнику вдалось розпродати в Україні.

Митнику повідомлено про підозру, і тепер йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

stopcor.org

Теги: Митник ,ДБР ,Київська митниця