Справа Петренка – на контролі: Міноборони домагається повернення 1,7 млрд, вкрадених на амуніції для ЗСУ

Справа Петренка – на контролі: Міноборони домагається повернення 1,7 млрд, вкрадених на амуніції для ЗСУ
354812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Крадіжка мільярдів на бронежилетах для ЗСУ не зійде спритним ділкам з рук? Після хвилі корупційних скандалів у Міноборони, за словами міністра Олексія Резнікова, до відповідальності притягнули 621 чиновника. Але це ще не все – недоброчесними підприємцями, як-от бенефіціар "Танос Текнолоджи" Микола Петренко, теж займуться: аби повернути кошти в бюджет, ведеться претензійно-позивна робота.

Подробиці резонансної історії – у матеріалі журналіста "СтопКору" Артема Поліковського.

Зауважимо, аби екстрадувати проросійського бізнесмена-втікача Петренка в Україну, йому було оголошено підозру, а суд ухвалив узяти ділка під варту заочно. Наразі Петренко, який переховується у США, через адвокатів оскаржує ці рішення та прагне уникнути правосуддя.

Схема виведення 1,7 млрд грн від Міноборони через ''Танос Технолоджи''

Як на цю кричущу ситуацію дивляться у Міноборони? Адже фірма Миколи Петренка "Танос Текнолоджи" зірвала один з найбільших оборонних контрактів для ЗСУ.

Наша редакція спрямувала відповідні звернення до міністерства, аби отримати офіційний коментар. Попри відсутність письмової відповіді, представники "СтопКору" несподівано отримали запрошення на закриту зустріч журналістів-розслідувачів із міністром оборони Олексієм Резніковим, тож скористались можливістю поставити це запитання напряму.

Ігор Бондарчук на зустрічі з міністром Резніковим

Як зазначив міністр, стосовно аналогічних недоброчесних компаній й безпосередньо щодо "Танос Технолоджи" Петренка наразі триває претензійно-позивна робота: Міноборони робить усе для того, щоб повернути ці кошти в державний бюджет та спрямувати їх на ЗСУ, як і планувалось.

"По всіх випадках простроченої чи ризикованої "дебіторки" ведуться претензійно-позивні процеси. Єдине, про що я окремо звернувся з клопотанням, це попросив звільнити Міноборони від мита, судових зборів, щоб не було зайвого навантаження для бюджету для повернення цих сум, які ми прагнемо відсудити у всіх, хто не виконує свої зобов'язання за контрактами. Деякі іноземні постачальники вже повертають валюту на рахунки в якості штрафів або повернення передплати. Стосовно українських компаній – претензії розіслані по всіх", – наголосив Резніков.

Нагадаємо, столичний суддя Іван Рибак на "закритому" засіданні ухвалив рішення на користь проросійского бізнесмена Петренка, скасувавши оголошення про його розшук. Підприємця підозрюють у привласненні 1,7 млрд грн від Міноборони.

stopcor.org

Теги: суддя Іван Рибак,Міноборони,Микола Петренко,амуніція для ЗСУ