Ворог намагається зірвати мобілізацію в Україні: здійснює атаки дезінформації через Telegram-чати

Ворог намагається зірвати мобілізацію в Україні: здійснює атаки дезінформації через Telegram-чати
312280 ПЕРЕГЛЯДІВ

17-18 лютого було зафіксовано найбільші атаки фейкових повідомлень від ботів, які намагалися ускладнити мобілізаційний процес, підірвати довіру до військово-політичного керівництва та авторитету ЗСУ.

Про це повідомляє на сторінці у фейсбуці Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

До розсилки було задіяно чотири десятка облікових записів, на яких розмістили понад 720 абсолютно ідентичних оголошень. Такі профілі мали фото, "запозиченіі" з фотостоків, соціальних мереж, і уже були раніше використані в російських бот-розсилках. Відомо, що до 17 лютого вони поширювали оголошення, спрямовані лише на російську аудиторію.

Найбільш активним із ботів є так званий егор пелевин. На нього припадає понад 10% повідомлень. До "чоловік" рекламував іркутську майнінгову компанію, віддалену роботу в росії та телеграм-канал із контентом для дорослих.

Оголошення часткової мобілізації в рф призвело до масового виїзду росіян і протесту частини їхніх лідерів думок проти війни, тому путінські спецслужби посилили зусилля задля зриву мобілізаційного процесу в Україні. Роспропагандистам необхідно створити враження, ніби в Україні справи йдуть "ще гірше".

Злочинці намагаються говорити про реальні недоліки української мобілізаційної системи та поширювати дезінформацію про незаконність мобілізації, наприклад, через відео у Tik-Tok.

Їхньою метою є деморалізація, дезорієнтація українського суспільства, підрив довіри до української влади та нормалізація різних форм ухилення від призову.

Як повідомлялося раніше, наразі українська армія має здійснити ротацію. Деякі підрозділи вже давно знаходяться на фронті у складних обставинах і потребують відновлення. Проте помітна тенденція до зниження ентузіазму осіб призовного віку.

stopcor.org

Теги: ЗСУ,військові,Мобілізація в Україні,ворог, окупанти